Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Svitanje unajmilo kuću za djecu i mlade koji su uskraćeni za život u obitelji, pomagat će im šestero odgojitelja

S prvim danima veljače koprivnički Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje započeo je s provedbom još jedne socijalne usluge – organizirano stanovanje uz sveobuhvatnu podršku.

Rekao nam je to ravnatelj Mladen Fajdetić i dodao da je za tu svrhu, zahvaljujući sredstvima osnivača Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, u gradu Koprivnici unajmljena kuća od 100-tinjak metara kvadratnih s prekrasnim dvorištem.

– Veseli me da je pokretanje nove usluge jedan logičan slijed opsežnog procesa transformacije i deinstitucionalizacije sustava i ustanova socijalne skrbi te smo na ovaj način proširili lepezu usluga koje pružamo u zajednici. Ponosni smo što je naša ustanova zapravo jedina u našoj Koprivničko-križevačkoj županiji, pa i šire, koja pruža ovakav oblik skrbi najranjivijim skupinama, a to su djeca i mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi – kazao je ravnatelj Fajdetić.

Istaknuo je da će se ovim oblikom skrbi omogućiti djeci koja su uskraćena za život u obitelji, skrb što sličnija onoj u obitelji te njihovo intenzivnije uključivanje u život u zajednici, a u tome će najveću ulogu imati šest nedavno zaposlenih odgojitelja.

– Djeci će pružati sveobuhvatnu podršku kroz 24 sata. Kuću u kojoj se provodi navedena usluga u posljednjih nekoliko mjeseci smo opremili potrebnim namještajem i opremom, uređene su dječje sobe s novim krevetima, madracima, stolicama i radnim stolovima, ormarima – zaključio je ravnatelj i zahvalio svima koji su pomogli.

zatvori