Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo je u polufinalu Kupa

Slaven Belupo se plasirao u polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

Golovima Mioča i Hlevnjaka slavio je s 2:0 protiv Rudeša.

Iz kluba poručuju da trener Zoran Zekić nije mogao računati danas na Talysa, Hoxhu, Peroševića i Boseca zbog manjih ozljeda koje su zadobili na utakmici s Rijekom pa je od prve minute na teren poslao Čovića na golu. Obrambenu četvorku činili su Hlevnjak, Kocijan, Soldo i Martinaga, dok su u veznoj liniji zaigrali Mioč, Marina i Bašić. U napadu su od prve minute krenuli Crnac, Krstanović i Žuljević.

– Prvi je zaprijetio Slaven u današnjoj utakmici. Bašić je u osmoj minuti pucao s 18 metara, ali tik pokraj vratnice. Odgovorio je Rudeš dalekometnim pokušajem Latkovića. Čović je bio siguran i odbio loptu u korner. U 38. minuti Crnac je lijepo primio loptu na 10 metara od gola Rudeša, još ljepše se oslobodio svog čuvara, a onda je njegov udarac odličnom reakcijom obranio Kralj. Pet minuta kasnije opasno je Mioč zaprijetio iz slobodnog udarca. Ponovno je siguran bio Kralj. U 45. minuti Žuljević je sam izašao na golmama Rudeša, no Kralj je bio nesavladiv u tim trenucima – poručuju iz kluba.

Dodaju da je koprivnička momčad dominirala u drugom poluvremenu.

– Prijetila je preko Crnca, Manaja i Bašića, no rezultat se nije mijenjao. Bilo je tako sve do 88. minute kada je Mioč odapeo sa 16 metara, lopta je dodirnula obrambenog igrača Rudeša i otišla u gol za 1:0. Dvije minute kasnije Hlevnjak je potvrdio pobjedu. Snažno je pucao s 20 metara i pogodio za 2:0. Slaven Belupo je u polufinalu Kupa – zaključuju u klubu.

Novi izazov Farmaceute čeka već u subotu kada u Koprivnicu stiže Gorica. Utakmica će se igrati s početkom u 18:10.

zatvori