Utorak, 16. travnja 2024.

FOTO Podravkašice uvjerljive protiv Sesveta, Babić: Slabije smo ušli u utakmicu, no digli smo koncentraciju i završili u odličnom ritmu

Rukometašice Podravka Vegete upisale su novu uvjerljivu pobjedu u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi za žene.

U 15. kolu gostovale su u Sesvetama i istoimenog domaćina pobijedile s 32:17, poručili su iz koprivničkog kluba.

– Utakmica nije bila otvorena kako se očekivalo pa je domaća ekipa povela 2:0, ali to je ujedno bilo i jedino vodstvo za domaćina u ovoj utakmici. Sredinom poluvremena Podravkašice su otišle na dva pogotka razlike, a potom su nastavile povećavati vodstvo sve do kraja poluvremena na koje su otišle s uvjerljivim plusom, a rezultat je bio 10:17. U drugom poluvremenu još bolja Podravka, puno preciznija uz dobar intenzitet u obrani i u samo sedam minuta drugog dijela Podravkašice su se odvojile na uvjerljivih plus 10. Bez sumnje je Podravka Vegeta potvrdila status favorita i upisala nova dva boda. Najbolja strijelkinja utakmice bila je Tina Barišić koja je postigla sedam pogodaka. U redovima domaćina najefikasnija je bila Lucija Krezo s osam pogodaka – istaknuli su u klubu.

Trener Podravkašica Željko Babić nakon susreta je izjavio da je ekipa malo slabije ušla u utakmicu, no sredinom poluvremena se sabrala.

– Počeli smo igrati malo ozbiljnije, digli koncentraciju u izvedbi i drugo poluvrijeme smo završili u odličnom ritmu i ostvarili veliku pobjedu. Već u nedjelju nam slijedi nova utakmica protiv Nykobinga i to će biti jedan veliki izazov za sve nas – rekao je.

Zadovoljna pobjedom bila je i Ema Guskić.

– Nastavili smo s pobjedničkim nizom u hrvatskom prvenstvu i nakon pauze od 10 dana vraćamo se i europskim izazovima, a u goste nam stiže danski Nykobing. Želimo odigrati što bolju utakmicu na domaćem terenu zato nam je važno da navijači dođu u što većem broju i da nas podrže – napomenula je.

Spomenimo da je utakmica s Nykobingom na rasporedu u nedjelju u 14 sati u Školsko sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo. Ulaznice su dostupne u Pivnici Kraluš, Hotelu Podravina, Caffe baru Laganini i u prostorijama kluba.


Sesvete Agroproteinka: Mamić, Wurth, Lujić, Krezo P., Janković 1, Krezo L. 8, Rezo, Gavrilović 3, Zetović, Zovko 1, Bikić, Jukić 2 ,Jurina 2,Hunjadi. Trener: Ognjenović Miran

Podravka Vegeta: Tucaković (3), Bešen (10); Zadravec 3, Turk 2, Vuković, Stelmakh 1, Popović 2, Guskić, Franušić, L.Kalaus 4, Šenvald 1, D. Kalaus 4, Vuljak 1, Barišić 7, Pandža 3. Trener: Željko Babić

Sedmerci: (Sesvete 4/4) (Podravka Vegeta 4/5)

Isključenja: Sesvete/Podravka Vegeta 10 min (Barišić 2+2, Vuljak, Šenvald, Turk)

zatvori