Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Građani negoduju zbog raskopanih ulica, Golubić: Čekaju se uvjeti pogodni za sanaciju

Građani se posljednjih dana na društvenim mrežama sve više žale na raskopane i neuređene ulice i prometnice nakon radova u sklopu projekta Aglomeracije.

Tomislav Golubić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo, rekao je Dravi.info da je riječ o projektu koji će definitivno znatno poboljšati postojeću infrastrukturu u gradu i prigradskim naseljima.

– Evidentno je, a što i naši građani mogu vidjeti, da se stvarno radi na sve strane i da su ceste raskopane. Predstoji period u kojem će biti nešto manje kopanja, a više saniranja javnih prometnih površina. Ono što je sada zadatak Grada Koprivnice je da se te sanacije izvedu na način koji je propisan tehničkim normama. Sad smo u zimskom periodu kada ne rade asfaltne baze niti je moguće zbog smrzavice i svega ostalog dobiti tehničke uvjete koji su povoljni za sanaciju tih površina. Izvođač radova i investitor Koprivničke vode redovno održavaju sastanke s Gradskom upravom pri čemu definiramo način sanacije na pojedinim lokacijama i čekamo da se stvore pogodni uvjeti da se odradi sanacija pješačkih površina i biciklističkih staza, ali i samih prometnica – objasnio je Golubić.

Pročelnik je zamolio građane za još malo strpljenja i napomenuo da se radi o dosad najvećem projektu na području Koprivnice kojim će se dobiti jako veliki pomak u kvaliteti odvodnje fekalnih, ali i oborinskih voda.

– U narednom periodu predstoji nam veliki zahvat u Pavelinskoj ulici kao i veliki zahvati na Trgu kralja Tomislava, tako da molimo građane za dodatno strpljenje jer ako znamo da uz Aglomeraciju koja je veliki zahvat i iziskuje posebnu prometnu regulaciju, imamo i radove na drugom kolosijeku željezničke pruge koji se tangiraju sa zahvatima Aglomeracije. Molimo građane da poštuju prometnu signalizaciju privremene regulacije i da imaju strpljenja – zaključio je pročelnik.

zatvori