Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Babić nakon neoprostivog poraza Podravke: Moramo napraviti hitan sastanak da vidimo koji su nam daljnji koraci

Rukometašice Podravka Vegete sinoć su u Školsko sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo upisale šokantan poraz protiv Dugog Sela ’55 u 14. kolu Prve hrvatske rukometne lige za žene.

Utakmica je završila rezultatom 25:26, a u klubu govore da su Podravkašice loše izgledale od prve minute kako u napadu, tako i u obrani. Na poluvrijeme se pak otišlo s 14:14.

U drugom poluvremenu su se podigle malo koprivničke rukometašice i do 40. minute su uspjele ugrabiti plus tri, dok je zadnjih 10 minuta bilo biti ili ne biti, igralo se gol za gol, a Podravkašice su ponovno pokleknule.

– Bio je to dovoljan vjetar u leđa ekipi Dugog Sela koja je zabila za 25:26 te napravila povijesni uspjeh u Koprivnici. S razlogom su se izabranice Nenada Plašića veselile u Koprivnici jer su slomile najtrofejniju žensku ekipu Hrvatske – poručuju iz koprivničkog kluba.

>> FOTO Šok za Podravkašice, u Bepovoj dvorani izgubile od Dugog Sela

Trener Podravkašica Željko Babić bio je vidno razočaran nakon utakmice, a poraz je opisao kao neobjašnjiv.

– Izgubili smo od ekipe koja je slabija od nas i nema opravdanja. Imali smo loš angažman, lošu disciplinu, sporost, nezainteresiranost. Moramo napraviti hitan sastanak da vidimo koji su nam daljnji koraci – rekao je Babić.

U sličnom je tonu nastavila i Podravkašica Ana Turk.

– Nismo bili na nivou, izgledalo je kao da nismo došle na utakmicu. Žao mi je što se ovo dogodilo i ovim putem se ispričavam jer smo na ovakav način izgubile ove važne bodove – kazala je Turk.

Spomenimo i da je za danas u 12:15 najavljena konferencija za medije povodom odigravanja utakmice petog kola Europske lige koju će Podravka protiv norveške Sole igrati u nedjelju.


PODRAVKA VEGETA 25 (14)

DUGO SELO 26 (14)

Dvorana: ŠSD Josip Samaržija Bepo. Gledatelji: 70 Suci: Matija Cingesar i Matej Pavlović. Delegat: Boris Čačić

Podravka Vegeta: Tucaković(2), Bešen(3); Turk 7, Vuković, Stelmakh 3, Popović 2, Guskić, Franušić 3, Kalaus 2, Šenvald 1, Mrđen, Vuljak, Barišić, Šimara 2, Pandža 5. Trener: Željko Babić.

Dugo Selo ’55: Budić (8), Lukšić 2, Čalušić 7, Petković 1, Jurešić, Golub, Jakešević 4, Žerdin, Bebek 4, Pilić 1, Svetec 1,Miličević, Štritof, Oršulić, Grgošević 1, Dičak 5. Trener: Nenad Plašić.

zatvori