Subota, 20. travnja 2024.

VIDEO Zekić uoči novog derbija Sjevera: Varaždin igra neopterećen nogomet, nije puno mijenjao momčad kao niti mi

Nogometaši Slaven Belupa sutra će u sklopu 19. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige gostovati u Varaždinu kod istoimenog domaćina.

Utakmica je na rasporedu u 17 sati, a tim je povodom danas u prostorijama kluba održana i konferencija za medije na kojoj je trener Farmaceuta Zoran Zekić kazao kako je riječ o derbiju Sjevera zbog čega utakmica ima posebnu težinu s posebnim motivom. Baš se zbog toga nada i dobrom rezultatu.

– Varaždin svoju momčad nije puno mijenjao isto kao niti mi, ostali su na točkama na kojima su i završili. Jako su dobro izbalansirana momčad, motorična i dinamična. Igraju neopterećen nogomet – naglasio je Zekić.

Nastavio je kako su Farmaceuti utakmicu u Puli protiv Istre odigrali “toplo-hladno”.

– Još nam fali ritma što je i normalno, gledajući i druge utakmice prvog proljetnog kola mislim da su sve momčadi u više-manje sličnom izdanju pa ćemo formu i ritam hvatati kroz prvenstvo što je normalno. Trebamo u tome biti ustrajni, bolje koncentrirani i opasniji prema naprijed – osvrnuo se.

>> VIDEO Zekić nakon Istre: Nismo se uspjeli nametnuti i nismo bili pravi, ipak moramo biti zadovoljni bodom protiv odličnog protivnika

Spomenuo je i kako je i bod u Puli ipak dobar, no ljudski, sportski i trenerski angažman ga “gura” zbog čega smatra da bi igra trebala biti bolja i opasnija.

–  U kontinuitetu je to zaista jako bitno, svoje dečke želim uvjeriti da smo počeli od nule, napravili puno dobrih stvari i trebamo se boriti za svaku loptu. Ima puno stvari o kojima možemo razgovarati, a jedna utakmica nije pokazatelj. Pripreme su bile specifične, čudne i teške. U kratko vrijeme imamo dosta utakmica, daj bože da trajemo što duže u Kupu zbog čega nismo ni tempirali da u prva dva-tri kola budemo u top izdanju – istaknuo je.

Na novinarsko pitanje je li liga sada slabija nakon zimske pauze zbog odlaska ponekih jakih igrača, Zekić je rekao da su takve procjene za njega malo paušalne.

– Ova liga je i dalje razvojna i većina klubova živi i dalje od transfera, još će više u budućnosti ovisiti o njima. Možemo pričati o tome je li Belupo slabiji sad nego što je bio prošle godine. Gledao sam spisak, od 30 i nešto igrača, 20 ih više nema. Došli su neki mladi dečki koji nisu ni igrali seniorski nogomet pa se polako ostvaruju, opet će doći novi klinci i to je najveća kvaliteta HNL-a – naglasio je.

Spomenimo da će sutrašnja utakmica biti treći međusobni dvoboj ovih dviju momčadi u aktualnoj sezoni. U prethodna dva koprivnička je momčad slavila rezultatima 1:0 u Varaždinu, isto kao i u Koprivnici. Strijelac za tri boda u Varaždinu bio je Kocijan, a na domaćem terenu Crnac. Podsjetimo, Slavenaši su trenutno četvrtoplasirana momčad prvenstva s 27 bodova, tri više od petoplasiranih Varaždinaca.

Video cijele konferencije za medije pogledajte u nastavku.

zatvori