Četvrtak, 28. ožujka 2024.

VIDEO Slavenaši s četvrtog mjesta na tablici napadaju Istru, Zekić: U svakoj utakmici tražimo pobjedu, no nešto se pita i protivnika

Nakon gotovo dva mjeseca priprema nogometaši Slaven Belupa ovog će petka igrati 18. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige u kojem gostuju kod Istre 1961.

Slavenaši će se sutra u jutarnjim satima stoga zaputiti u Pulu gdje će navečer odraditi trening, a dvoboj sa šestoplasiranom Istrom na rasporedu je dan kasnije s početkom u 17 sati.

Utakmicu je najavio trener koprivničke momčadi Zoran Zekić rekavši kako Istru čini dobra i stabilna momčad s uhodanim trenerom.

– Čovjek uvijek treba razmišljati najpozitivnije, naravno da u svakoj utakmici tražimo pobjedu, no nešto se pita i protivnika. Po pitanju Istre, nije imala puno promjena i ima kontinuitet jer je trener dugo tamo, to je dobro izbalansirala momčad s tehnički puno dotjeranih igrača. Pojačanjima su dobili i brzinu i dubinu. Istra igra specifičan nogomet, ali puno zreliji i pametniji nego prije godinu dana – naglasio je.

Progovorio je i o odrađenim pripremama kojima je zadovoljan, no tek treba vidjeti kako će se odraziti na nastavak prvenstva.

– Imam već dosta iskustva, no ne mogu reći u koju sam ih mjeru pogodio jer ih dosad nikad nisam radio na ovakav način. Dali smo sve od sebe, igrači su pripreme dobro odradili, neki bolje, neki lošije, ali nadam se da ćemo biti svi zdravi i još bolje trkački raspoloženi – istaknuo je Zekić.

Kada je pak riječ o nastavku prvenstva i očekivanjima, Zekić je naglasio kako će se momčad fokusirati na protivnika iz utakmice u utakmicu, a istaknula su se i poneka mlada imena koja na treninzima i tijekom utakmica dobro rade.

– Kroz ovaj smo period napravili dosta promjena u momčadi, ali svojim radom i dobar roster. Prve dvije-tri utakmice će možda taj roster biti malo slabiji, no igrači koji su na dispoziciji trebali bi biti najspremniji i oni su najbitniji. Jako mi je drago da su se mladi dečki koje smo uveli u prvu momčad pokazali jako dobri u svakom smislu i da će nam u doglednoj budućnosti biti jako bitni igrači. Njih već dvojicu-trojicu do ljeta želimo promovirati – zaključio je.

Podsjetimo, Slaven Belupo trenutno se nalazi na četvrtom mjestu tablice i broji 26 bodova. Ligu predvodi Dinamo s 41 bodom, slijedi ga Hajduk s 35 bodova, a treći Osijek broji 30 bodova. Peti je pak Varaždin s 22 boda.

zatvori