Četvrtak, 25. travnja 2024.

VIDEO: BAKE NA YOUTUBEU Suradnjom generacija nastao vrijedan projekt o inspirativnim pričama, prošlosti i vještinama

Knjižnica i čitaonica Fran Galović objavila je na YouTube kanalu pet epizoda s inspirativnim pričama te pričama o prošlosti i vještinama.

Naime, djeci su vještine u projektu naziva Bake na YouTubeu prenijele članice Povijesnog društva Koprivnica i stariji članovi knjižnice. U knjižnici govore da je projekt počeo u studenom prošle godine, a okupio je osmero djece i pet starijih sugrađanki s ciljem da se poduči djecu raznim vještinama, zabilježe priče i sjećanja starijih generacija, ali i potakne međugeneracijsko druženje, upoznavanje novih tehnologija te stvaranje novih sadržaja koji će potaknuti djecu i starije na korištenje knjižnice.

– U ulozi snimatelja i kreatora videosadržaja našla su se djeca osnovnoškolske dobi. Osim što su pokazala da se znaju dobro koristiti novim tehnologijama, vrlo vješto su se snašla i u ulozi voditelja. Pokazala su i vještine potrebne za etnologa poput smisla za istraživanje, komuniciranje sa sugovornicima, vođenje razgovora i zaključivanje. Ono što je veliki doprinos i vrijednost ovog projekta je druženje među generacijama, nova prijateljstva, prijenos znanja i sjećanja koja osvještavaju mlađe generacije na važnost djelovanja – naglašavaju.

Njihove riječi osvijestit će kod njih potrebu za društvenom angažiranošću koja će ih ispuniti zadovoljstvom i razvijati njihove potencijale učeći od starijih koji nam rado prenose važne životne vrijednosti i iz tih razloga sudionici su pokazali interes i za daljnje provođenje ovog projekta, zaključuju u knjižnici.

Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović

zatvori