Četvrtak, 25. travnja 2024.

Rudar iz Glogovca proljeće dočekuje u vrhu tablice, Martinović: Želimo biti klub koji će igrati protiv najboljih u županiji

Rudar iz Glogovca je polusezonu završio na visokom drugom mjestu Druge županijske nogometne lige.

O nastavku natjecanja, pripremama i radu kluba porazgovarali smo s predsjednikom kluba i golmanom Markom Martinovićem. Istaknuo je da su u klubu zadovoljni prvim dijelom sezone i trenutnim drugim mjestom.

– Naravno da smo zadovoljni. Ima stvarno odličnih klubova i igrača i čast nam je biti u samom vrhu lige. Svaka utakmica je teška na svoj način i mislim da nas čeka vrlo zanimljiva proljetna polusezona. Pohvalio bih igrače koji su pokazali kvalitetu i upornost dolascima na treninge. Pristupom utakmicama su pokazali da zaslužujemo biti u samom vrhu lige – rekao je Martinović.

Napomenuo je da postoje ambicije za prelazak u Prvu županijsku nogometnu ligu, no to ipak nije imperativ.

– Ne moramo pod svaku cijenu ući u Prvu ligu jer imamo kvalitetu s kojom se možemo boriti za sam vrh Druge lige. Ako nas zaobiđu ozljede i kvalitetno odradimo pripreme možemo nastaviti u dosadašnjem ritmu, boriti se za sam vrh i ulazak u viši rang natjecanja – istaknuo je Martinović.

Snimio Valentino Štefanek.

S pripremama u klubu počinju početkom veljače, dodao je.

– Trener je napravio plan priprema i prozivka je na rasporedu 5. veljače. Nakon toga u narednih pet tjedana očekuju nas po tri treninga tjedno i četiri pripremne utakmice. Trener je složio ambiciozan plan i nadam se da ćemo ga čim više ispoštovati – rekao je.

Što se tiče igrača, za sada nema ni dolazaka ni odlazaka iz kluba.

– To je još jedan od pokazatelja da smo kvalitetno radili od početka sezone i da je atmosfera na visokoj razini. Zadovoljni smo ekipom i kad su stvari dobre nema smisla nešto pretjerano mijenjati. Pregovaramo s nekoliko izuzetnih igrača pa ćemo vidjeti što će od toga biti – dodao je.

Istaknuo je da žele nastaviti raditi u istom ritmu jer ne žele biti klub koji “bljesne” na nekoliko sezona i onda se ugasi. Žele biti klub koji će se godinama natjecati i boriti s najboljima u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Snimio Valentino Štefanek.

Uz to, u klubu se nadaju da će ove godine uz pomoć Općine Koprivnički Bregi do kraja urediti prostorije za druženje.

– Također, već dugo želimo uvesti struju do terena kako bismo mogli postaviti reflektore uz teren i uspostaviti navodnjavanje terena. To su preduvjeti bez kojih klub na ovoj razini ne može normalno funkcionirati – istaknuo je Martinović.

Zaključio je i da im je još u planu urediti ogradu oko igrališta i kućice za rezervne igrače.

zatvori