Četvrtak, 18. travnja 2024.

RCGO PIŠKORNICA Koren: Čekamo konačnu odluku Vlade o sufinanciranju, malo smo u ‘cajtnotu’ jer moramo iskoristiti europska sredstva

Projekt RCGO-a Piškornica napreduje svojim tijekom.

Rekao je to jutros novinarima koprivničko-križevački župan Darko Koren istaknuvši kako je projekt opterećen raznim procesima, ali i vremenskim ograničenjima. Dodao je pritom da je s još tri župana i načelnikom Općine Koprivnički Ivanec bio na sastanku s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Davorom Filipovićem.

– Čekamo novi sastanak, kao i konačnu odluku Vlade Republike Hrvatske o sufinanciranju domaće komponente. Na natječaj su stigle dvije ponude, a direktor Piškornice Mladen Ružman donosi odluku o odabiru izvođača temeljem procjene stručne komisije. Problem je vremenskog roka, moraju se iskoristiti europska sredstva jer završava to programsko financijsko razdoblje koje predviđa financiranje takvih projekata pa smo malo u “cajtnotu”, ali ako odmah počnemo, naravno da ćemo iskoristiti više sredstava nego ako počnemo za godinu dana – naglasio je Koren.

>> OTVORENE PONUDE Javna nabava za RCGO Piškornica i dalje debelo iznad procijenjene, tražit će se sastanak u ministarstvima

Podsjetimo, na ponovljeni natječaj za izgradnju RCGO-a Piškornica stigle su dvije ponude koje su ponovno bile podosta veće od procijenjene vrijednosti nabave. Prva je u kunama tada iznosila 820 milijuna bez PDV-a, a druga 669 milijuna kuna, također bez PDV-a. Procijenjena vrijednost nabave pritom je iznosila 346 milijuna kuna.

zatvori