Srijeda, 27. ožujka 2024.

Policija o tučnjavi na Pan Zimskoj ligi: Nema elemenata narušavanja javnog reda i mira i nereda na sportskim natjecanjima

Nakon organizatora turnira, i Policijska uprava koprivničko-križevačka oglasila se o tučnjavi do koje je jučer došlo na Pan Zimskoj ligi.

Kako su nam rekli iz policije, dojavu o tome da je u dvorani Srednje škole Koprivnica izbila tučnjava zaprimili su u 18:46.

– Dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je jučer oko 18:45 za vrijeme odigravanja nogometne utakmice u sklopu malonogometnog turnira Pan Zimska liga zbog igračke situacije na terenu prvo došlo do naguravanja između pripadnika suparničkih ekipa da bi potom 18-godišnji igrač fizički nasrnuo na 17-godišnjeg igrača protivničke momčadi – objasnili su.

>> Oglasili se organizatori Pan Zimske lige: Samo 10 sekundi nekontroliranog i nesportskog ponašanja svakog pojedinca može obilježiti u karijeri

Ozlijeđenom igraču je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek, dok medicinska dokumentacija s točnim opisom i kvalifikacijom ozljeda još nije zaprimljena. Po zaprimanju liječničke dokumentacije policijski službenici će poduzeti potrebite mjere i radnje, naglasili su.

>> TUČNJAVA NA ZIMSKOJ LIGI Organizatori ogorčeni ponašanjem igrača: Sazvan je sastanak za sutra ujutro, odredit ćemo sankcije

Također, utvrdili su da je održavanje javnog okupljanja propisno prijavljeno Policijskoj postaji Koprivnica od organizatora Udruge za mali nogomet Koprivnica.

– Kako je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je u konkretnom slučaju došlo do međusobnog sukoba igrača za vrijeme održavanja sportskog natjecanja, odnosno nogometne utakmice, nisu utvrđeni elementi prekršaja iz domene Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira – zaključili su u policiji.

zatvori