Utorak, 23. travnja 2024.

Podravskoj općini odobreno malo više od 33.000 eura za projekt izgradnje dječjeg vrtića

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje odobrio je Općini Koprivnički Ivanec malo više od 33.000 eura za sufinanciranje projekta “Izgradnja dječjeg vrtića u Koprivničkom Ivancu”.

Iz Općine su poručili da je Zoran Vrabelj, načelnik Općine Koprivnički Ivanec, ugovor o financijskoj potpori potpisao krajem prošle godine

Naglasili su kako su navedeni projekt prijavili na javni poziv za nominiranje projekata i aktivnosti za dodjelu financijske potpore za održivi povratak na potpomognuta područja i područja posebne državne skrbi.

– Podsjetimo da je Općini Koprivnički Ivanec nedavno u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, putem natječaja kojega je raspisalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, odobreno sufinanciranje za izgradnju novog dječjeg vrtića u iznosu od 544.694,41 eura. Ovom novo odobrenom dodatnom potporom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje dodatno smo osigurali još jedan dio financijskih sredstava potrebnih za izgradnju novog dječjeg vrtića – poručili su.

Dodali su kako će se ovim projektom izgraditi novi dječji vrtić za dvije nove vrtićke i jednu novu jasličku skupinu.

– Uz postojeći dječji vrtić koji će i dalje ostati aktivan, na području naše općine biti će tako opremljene ukupno tri vrtićke i dvije jasličke skupine, a što će biti dovoljno da se upišu sva djeca iz područja naše općine! U sklopu ove obavijesti iznimno smo veseli da možemo najaviti početak gradnje novog dječjeg vrtića već ove godine – zaključili su.

zatvori