Četvrtak, 25. travnja 2024.

Podravkašice u pripremama za norvešku Solu, trener Babić: Moramo razvijati individualne vještine, ali i igru našeg tima

Rukometašice Podravke Vegete imale su kratku pauzu tijekom božićnih blagdana, a nakon toga su se u prošlom tjednu ponovno posvetile treninzima i pripremi za europske izazove u siječnju te su nakon dvodnevne pauze s treninzima nastavile i jučer.

Iz kluba poručuju da je prvi od europskih susreta zakazan za vikend nakon blagdana Sveta tri kralja, a u petak će se ujedno rukometašice Podravke i otputiti prema Norveškoj.

– Povod je odigravanje utakmice 1. kola grupne faze Europske lige koja je na rasporedu u nedjelju 8. siječnja s početkom u 18 sati u norveškoj Soli. Utakmica će se prenositi na Arena sport televiziji – napominju u klubu.

Podsjećaju da je ždrijeb Podravkašice smjestio u grupu C s jednom danskom, jednom norveškom i jednom mađarskom ekipom – DVSC Schaeffler, Nykøbing Falster Håndbold i Sola HK.

– Lakog protivnika nema i od 16 ekipa koje su osigurale prolazak u grupnu fazu nije uopće bilo upitno da će baš svaka od četiri skupine biti zahtjevna jer se radi o iskusnim ekipama koje igraju u jakim ligama te svoju igru grade već dugi niz godina, baš kao i Podravka Vegeta koja ima kontinuitet u europskim natjecanjima no svoju budućnost od ove sezone gradi uz pretežno mlade snage i novog trenera Željka Babića. Tu je i njegov stručni stožer u kojem su i dalje pomoćni trener Antonio Pranjić te kondicijski trener Nikola Golub kao i fizoterapeuti Asja Cestar i Bojan Savić. S dvije od tri ekipe se Podravka Vegeta već susretala i u prijašnjim sezonama i to s danskim Nykøbing Falsterom te s mađarskim DVSC Schaefflerom – objašnjavaju u klubu.

Prvi na redu je susret s norveškom Solom s kojom se dosad nisu imale prilike susresti.

– Zadovoljni smo i sretni što smo se kvalificirali u grupnu fazu, a ovih šest utakmica puno će nam značiti za razvoj naše igre. Moramo razvijati individualne vještine, ali i igru našeg tima. Imamo mladu ekipu s velikom energijom i veselimo se ovim utakmicama. Dat ćemo sve od sebe u svakoj utakmici protiv sjajnih ekipa – rekao je trener Željko Babić.

I kapetanica Larissa Kalaus sličnog je razmišljanja kao i trener.

– Ekipa je najsretnija kada može igrati europske utakmice. Našu ekipu čine hrvatske igračice koje su mlade i ostvaruju prve minute na europskoj rukometnoj sceni. Očekujemo sjajne i teške utakmice i sretne smo što nastavljamo s europskim natjecanjima – kazala je Larissa Kalaus.

Dodala je da imaju jake protivnike u skupini C.

– U ovom trenutku teško je predvidjeti koja ekipa može biti favorit, ali malu prednost u skupini C možemo dati Nykøbingu za grupnu fazu. Ako biramo između svih 16 klubova istaknula bih dansku ekipu Ikast koja drži prvo mjesto u domaćem prvenstvu i mogla bi biti jedan od potencijalnih kandidata koji će podići ovosezonski naslov u Europskoj ligi – smatra Kalaus.

U klubu ističu da veseli činjenica da je već neko vrijeme u redovnim treninzima i Lea Franušić, a hoće li upisati svoj prvi nastup nakon ozljede u prvoj europskoj utakmici bit će poznatije nakon konferencije za medije koja će se održati u četvrtak.

zatvori