Petak, 29. ožujka 2024.

Podravkašice spremne za dalek put u Norvešku, trener Babić: Biti dio Europske lige velika je privilegija za Koprivnicu i hrvatski rukomet

Pred rukometašicama Podravka Vegete dalek je put, odlaze u Norvešku gdje će u nedjelju u 18 sati zaigrati prvo kolo grupne faze Europske lige protiv domaće Sole.

U klupskim prostorijama tim je povodom danas održana i najavna konferencija za medije na kojoj je trener Podravkašica Željko Babić istaknuo kako su protivnice klasična ekipa norveške rukometne lige s jako čvrstom i pokretljivom obranom orijentiranom na tranziciju, polukontru i kontru.

– Trkački su jako dobar tim, specifične su jer su iz Norveške i to je tradicija njihovog igranja – kazao je.

Kada je pak riječ o pripremama koprivničke ekipe za novi europski izazov, Babić je otkrio da kompletna priprema nije bila izolirana samo na Norvežanke, već se odnosila na generalnu pripremu koja je pak bila bazirana na socijalnoj komponenti – fanatizmu.

– Mi moramo biti fanatični u vjeri da izvrsno možemo odigrati Europsku ligu, moramo vjerovati da imamo kvalitetu i da se možemo suprotstaviti izvrsnim timovima, odnosno da imamo fanatičnu disciplinu i angažman. To očekujem i od sebe i od našeg tima. Fanatizam je po meni potreban da bi se igralo s takvim odličnim timovima – poručio je Babić.

Snimio Tomislav Matijašić.

Samim plasmanom u Europsku ligu već je postignut odličan rezultat, dodao je, a mišljenja je i da će ova liga klubu pomoći da se razvije i da vidi gdje ima prostora za napredak.

– U tom pravcu trebamo razmišljati, ne se opterećivati hoćemo li pobijediti i izgubiti, već što trebamo popraviti u vlastitom performansu. U svakom slučaju jako je izazovno, strahovito se radujem ligi, znam da je jako teška i zahtjevna, no privilegija je – tu igra samo 16 europskih klubova, biti među njima je privilegija i velika radost za mene kao trenera, tako ću se i ponašati i probati to prenijeti i na cure. To je velika privilegija za hrvatski rukomet i Koprivnicu – naglasio je.

U tom fanatizmu bit će potrebno korigirati ono što se potencijalno neće pokazati dobrim, zapisati za iduću sezonu što će trebati popraviti pa da se uspostavit rast, ako već neće biti ostvaren u ovoj, nastavio je Babić.

Entuzijazam zbog bitne europske utakmice pokazala je i igračica Ana Pandža rekavši da je ekipa sretna što se kvalificirala.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Dosta dobro smo se pripremili i dosta smo trenirali, imali smo prekjučer i utakmicu protiv Krima. Sve igračice su spremne i zdrave, jedva čekamo utakmicu – rekla je.

>> Podravkašice remizirale sa slovenskim Krimom uoči gostovanja u Norveškoj

U sličnom je tonu nastavila i Lea Franušić koja se vratila nakon ozljede.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Osjećam se dobro, rehabilitacija je prošla u najboljem redu, svi su napravili odličan posao. Spremna sam, jedva sam čekala stati na teren i početi igrati s curama, jedva čekam nedjelju utakmicu. Sola je vrlo trkačka ekipa što i priliči norveškom rukometu, a što se nas tiče, trebali bismo igrati čvrstu obranu koja nas krasi, izvući kontru i polukontru i biti vrlo smirene u napadu – spomenula je Franušić.

>> Babić nakon neočekivanog obrata u utakmici protiv Lokomotive: Zadnjih 15 minuta više nismo mogli igrati rukomet, ne znam zašto

Spomenimo za kraj da Babić nije želio previše komentirati nedavni poraz protiv zagrebačke Lokomotive u domaćem terenu rekavši da će doći vrijeme kada ćemo razgovarati o Lokomotivi i stvarima koje su se događale na spomenutoj utakmici, kao i propustima koje je koprivnička ekipa imala od 55 minute nadalje.

– Sport je nepredvidiv i moraš biti mentalno čvrst i spreman. Razgovarat ćemo drugi put o Lokomotivi, ja imam svoj stav kao trener i mene Lokomotiva uopće ne brine – jasno je zaključio.

zatvori