Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Podravkašice izgubile od mađarskog Debrecena u drugom kolu Europske lige

Rukometašice Podravka Vegete danas su u koprivničkoj Školsko-sportskoj dvorani Josip Samaržija Bepo snage odmjerile s mađarskim Debrecenom.

Ove dvije ekipe sastale su se u drugom kolu skupine C Europske lige, a pobjedu su upisale gostujuće igračice iz Mađarske rezultatom 26:20. Rezultat na poluvremenu bio je 11:7.

Drugi je to poraz ekipe iz Koprivnice u europskom rukometnom klupskom natjecanju. U prvom kolu Debrecen je pobijedio danski Nykobing, dok je RK Podravka Vegeta poražena od norveške Sole.

– Unatoč borbenosti, puno boljoj obrani naših cura pa i podršci naših navijača naše cure nisu nam uspjele prirediti iznenađenje protiv jakih Mađarica koje su također imale snažnu podršku svojih navijača koji su pjevali i navijali cijelu utakmicu – izvijestili su iz RK Podravka Vegete.

Svoj je komentar nakon utakmice dao trener Željko Babić.

– Tužan sam jer smo izgubili, ali pokazali smo nevjerojatan karakter, borbenost i timski duh. Igrali smo na rubu naših granica, ali te fine stvari koje ima Europa, mi to još nemamo. Treba nam više rutine, više teških utakmica, iskustva. U konačnici, danas smo promašili pet sedmeraca. Svejedno čestitam curama jer su danas pokazale karakter i između ostalog, dobili smo osam golova pod pasivnim napadom. Doveli smo ih puno puta u hendikep situacije, ali smo i tada primili golove. To je ta rutina, iskustvo i ja sam vidio danas kvalitetniju igru nego u Norveškoj i naravno da u tom dijelu mogu biti zadovoljan jer ćemo mi puno naučiti iz ove utakmice i naravno nastaviti trenirati i to popravljati kroz Europsku ligu – rekao je Babić.

U sljedećem kolu Podravkašice gostuju kod danskog Nykobinga. Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 22. siječnja u 14 sati.

zatvori