Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Na području Općine Virje provest će se katastarska izmjera i održati javna tribina

Iz Općine Virje obavještavaju sve zainteresirane vlasnike i korisnike nekretnina da će se u srijedu, 25. siječnja provoditi katastarska izmjera za dio katastarske općine Virje.

Kako poručuju iz Općine, podatak da zadnja katastarska izmjera ove katastarske općine potječe iz vremena Austro-Ugarske naglašava značaj samog projekta.

– Potreba za pokretanjem nove katastarske izmjere proizašla je prvenstveno zbog različite evidencije katastra i zemljišne knjige, nesklada stvarnog stanja s postojećim evidencijama te mnogobrojnih neriješenih imovinsko-pravnih odnosa koji nositeljima prava otežavaju upravljanje nekretninama u njihovom vlasništvu – poručuju iz Općine.

Povodom početka postupka katastarske izmjere Državna geodetska uprava, Područni ured za katastar Koprivnica i izvoditelji pozivaju sve nositelje prava na katastarskim česticama na području katastarske općine Virje da sudjeluju na javnoj tribini koja će u prostoru Društvenog doma Virje biti održana u srijedu, 25. siječnja s početkom u 17 sati.

– Na javnoj tribini nositelji prava će biti pobliže upoznati sa samom katastarskom izmjerom, pravima i obvezama nositelja prava na katastarskim česticama, tijeku radova na katastarskoj izmjeri, kao i svim drugim eventualnim pitanjima i nejasnoćama – zaključuju iz Općine Virje.

zatvori