Subota, 20. travnja 2024.

Muškarcu koji je bivšoj izvanbračnoj supruzi prijetio smrću sutkinja dozvolila da se brani sa slobode, nakon žalbe ipak završio iza rešetaka

Iako je isprva određeno da će se braniti sa slobode, 51-godišnjak koji je 18. prosinca prošle godine u Koprivnici svojoj bivšoj 50-godišnjoj izvanbračnoj supruzi prijetio smrću ipak je završio iza rešetaka.

Odlučio je to Županijski sud u Varaždinu koji je usvojio žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici nakon što je sutkinja istrage tog suda odbila prijedlog da mu se odredi istražni zatvor, već mu je odredila samo mjere opreza zabrane približavanja oštećenici i kontaktiranja s njom.

– Županijski sud u Varaždinu je prihvatio argumente državnog odvjetnika te preinačio prvostupanjsko rješenje i odredio mu istražni zatvor utvrdivši da je odluka o određivanju mjera opreza bila pogrešna jer se njom ne može adekvatno otkloniti opasnost od nedopuštenog utjecaja osumnjičenika na svjedoke u postupku i opasnost od počinjenja novog kaznenog djela, odnosno kaznenog djela kojim osumnjičenik prijeti – navedeno je u priopćenju.

Spomenimo da je muškarac bivšoj izvanbračnoj supruzi smrću zaprijetio u prodavaonici na području Koprivnice.

zatvori