Petak, 29. ožujka 2024.

Koprivnički šahisti treći na ekipnom finalu kadetskih liga, Emanuel Bunić proglašen najboljim igračem

Članovi Šahovskog športskog kluba Koprivnica osvojili su treće mjesto na ekipnom finalu kadetskih liga u šahu za 2022. godinu.

U klubu govore da je natjecanje održano u Crikvenici, a nastupilo je osam najboljih ekipa u muškoj i sedam ekipa u ženskoj konkurenciji.

– Muška ekipa kluba osvojila je treće mjesto s osvojenih 10 bodova iz sedam partija. Prvak Hrvatske je ekipa iz Kaštel Novog, a druga je bila ekipa Stridona iz Štrigove. Za koprivničku ekipu nastupili su Matej Zadro, Jan Horčička, Emanuel Bunić i Ivan Martić. Koprivnički šahist Emanuel Bunić proglašen je najboljim igračem turnira na trećoj ploči – ističu.

U ženskoj konkurenciji najveće iznenađenje turnira osvajanjem prvog mjesta ostvarila je pak ekipa Šahovskog kluba Tomislav-Goran iz Svetog Ivana Žabna, dok je drugi bio Šahovski klub Konaki-KŽM iz Novog Virja. Treća je bila ekipa Šahovskog kluba Crikvenica.

Spomenimo da su za ekipu Tomislav-Gorana nastupile Helena Domislović, Laura Lukinović, Lana Car i Ivana Emili Turkalj. Petra Karij iz ekipe Šahovskog kluba Konaki-KŽM bila je najbolja igračica turnira na trećoj ploči, a Ivana Emili Turkalj iz ekipe Šahovskog kluba Tomislav-Goran najbolja igračica na četvrtoj ploči.

Dodajmo da se turnir obračunavao za međunarodnu i nacionalnu šahovsku rejting listu.

Izvor: ŠŠK Koprivnica
Izvor: ŠŠK Koprivnica
Izvor: ŠŠK Koprivnica
zatvori