Srijeda, 24. travnja 2024.

HRVATSKA SAHARA TRAIL Brojni trkači ponovno se vraćaju u Đurđevac, prijave su u tijeku

Nakon prošlogodišnje dobro posjećene utrke u Đurđevcu će se 8. travnja ponovno održati trail utrka naziva Hrvatska Sahara trail.

Utrku organizira Turistička zajednica grada Đurđevca i start je na rasporedu u 10 sati, a prijave se obavljaju isključivo online, izvijestili su iz đurđevačke Gradske uprave.

– Zainteresirani natjecatelji mogu birati između dvije staze, kraće od pet i pol kilometara i duže od 17 kilometara. Start i cilj utrke su ispred srednjovjekovne utvrde Stari grad, a od utvrde se kreće po drvenoj šetnici u Park-šumu Borik koja ima razgranatu mrežu puteljaka i uređenu trim-stazu, a nastala je ljudskom aktivnošću pošumljavanja i smirivanja Krvavih pijeska početkom 20. stoljeća. Danas je pijesak u Boriku pretežno sastavni dio šumske sastojine koja predstavlja mirnu prirodnu oazu grada gdje prostor obilježava valovitost terena i dine koje čine šumu Borik idealnom za rekreaciju. Podloga staza su utabani i uređeni šumski putevi i puteljci, a staze su relativno ravne i na pojedinim dijelovima blago valovite – objasnili su u Gradu.

Detalje utrke možete pronaći na službenoj Facebook stranici, ali i kontaktiranjem organizatora na 0915925988 (Kristijan Grgac) ili 0915204934 (Danijel Martinčić). Informacije se mogu dobiti i putem maila [email protected].

zatvori