Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO/VIDEO Marija Kopričanec: Od volontiranja do brončane medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru

Da život piše inspirativne priče, govori ona o Mariji Kopričanec iz Repaša koja je dio brončane ekipe ovogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru.

Marija je već nekoliko godina dio Hrvatskog nogometnog saveza, a sve je započelo 2016. godine.

– Do HNS-a sam došla sasvim slučajno. Tijekom kvalifikacija za Euro 2016. tražili su volontere. Prijateljica i ja smo se prijavile motivacijskim pismom i tu je počelo moje volontiranje na utakmicama. Iskazala sam se i onda su mi ponudili posao 2019. godine – pojašnjava Marija.

Još uvijek možemo nogomet okarakterizirati kao muški svijet, međutim ističe da u našem savezu nije baš tako.

– Iako se smatra da je nogomet muški svijet, mi žene smo se odlično snašle u njemu. Osim toga, mogu reći da u našem savezu ima dosta žena što se moglo vidjeti na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu – govori Marija.

Dodaje da nije bila u Rusiji 2018. godine, a putovati s reprezentacijom počela je ove godine.

– Na domaćim utakmicama radila sam i ranije, a prvo putovanje na utakmicu izvan Hrvatske bilo je ove godine u Dohu gdje je reprezentacija igrala turnir – ističe.

Što se tiče samog Katara, govori da je to svijet drugačiji od našeg.

– Mnogo pijeska, sunca i vjetra. Mislim da su i Katar, ali i sama Doha oživjeli tijekom prvenstva. Na ulicama je bilo mnogo ljudi za razliku od ožujka kada nije bilo tako – govori.

Biti tijekom cijelog prvenstva u zemlji domaćina mnogima je nedostižno. Marija pak govori da nije razmišljala o tome na taj način jer je to njezin posao.

Ustupila Marija Kopričanec.

– Tek kada ostvariš ovakav uspjeh i dođeš u Hrvatsku vidiš koliko je ljudima to bitno – govori.

Ističe da je bila na svim utakmicama jer je to dio posla. Nije bila svjesna da će reprezentacija dogurati toliko daleko.

– Išli smo iz utakmice u utakmicu i na taj način su očekivanja rasla – prisjeća se.

Naša reprezentacija je u konačnici osvojila brončanu medalju pobijedivši Maroko, a medalje su dobili i članovi delegacije.

– Kao članica delegacije također sam dobila medalju iako to nisam očekivala. Mislim da će mi trebati nekoliko tjedana da se dojmovi slegnu – govori.

Što se tiče dočeka u Zagrebu, rekla je da nije očekivala takav doček te da je bilo odlično.

S obzirom na postignuti uspjeh, nada se da će imati prilike i dalje sudjelovati u ovakvim natjecanjima te putovati s reprezentacijom.

zatvori