Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Švedski gimnazijalci ponovno u Koprivnici, tri tjedna obavljat će stručnu praksu

Učenici i nastavnici iz švedskog Kristianstada stigli su u Koprivnicu u sklopu projekta Erasmus+.

Naime, Obrtnička škola Koprivnica ponovno je domaćin dolazne mobilnosti u kojoj sudjeluju učenici iz NTI gimnazije. U školi tako govore da u Koprivnici tako boravi pet švedskih učenika i dva nastavnika koji će obavljati stručnu praksu u trajanju od tri tjedna.

– Prijam učenika održan je u školi gdje su im ravnatelj škole Zlatko Martić, koordinatorica dolazne mobilnosti Dubravka Jakupec i stručni pedagog Tomislav Terstenjak zaželjeli dobrodošlicu i ugodan boravak u školi i gradu. Učenici su upoznati sa školom kao i s novoizgrađenim dijelom u sklopu projekta Centra kompetentnosti – naglašavaju.

Nakon prijama u školi, učenici su imali priliku posjetiti i gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića kao i pročelnika Ureda gradonačelnika Darija Jembreka koji im je ujedno održao i kratku prezentaciju o Koprivnici.

Iz koprivničke Gradske uprave stoga poručuju kako ovo nije prvi put da učenici privatne NTI Gimnazije borave u Koprivnici. Naime, riječ je sad već o tradicionalnoj suradnji s koprivničkom Obrtničkom školom kojom se nastoji ostvariti veća uključivost, dostupnost i održivost prilikom razvoja europskog prostora obrazovanja.

– Gradonačelnik Jakšić upriličio je prijam za učenike, nastavnika Christiana Van Gilsa, pomoćnika nastavnika Antona Anderssona i nastavnicu informatike i računarstva te projektnu koordinatoricu mobilnosti Dubravku Jakupec. Osnovne informacije o našem gradu okupljenima je prezentirao pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek – ističu u Gradu Koprivnici.

Inače, NTI Gimnazija iz Kristianstada nikad ne prelazi više od 200 polaznika te je fokusirana na tehnologiju, znanost i IT industriju, a dio je partnerstva s RISE-om, švedskim i državnim istraživačkim institutom.

zatvori