Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Podravkašice na gostovanju s 26 golova razlike pobijedile igračice Umaga

I više nego uvjerljivu pobjedu ostvarile su rukometašice Podravka Vegete jučer u Umagu gdje su s 40:14 svladale istoimene domaćice.

Iz Rukometnog kluba Podravka Vegeta poručili su kako je riječ o susretu zaostalog 11. kola koje se odigralo pred nekoliko desetaka navijača u dvorani Stella Maris u Umagu.

– Nakon nešto više od 10 minuta igre Podravkašice su već imale uvjerljivu prednost koja je do sredine poluvremena bila dvoznamenkasta. Svoje su minute jučer dobro iskoristile igračice koje u Europskoj ligi imaju manju minutažu. Nekoliko je igračica ostalo u Koprivnici gdje su jučer redovno trenirale dok je njih trinaest išlo na gostovanje u Umag. Prvo poluvreme završilo je rezultatom 21:4 za Podravkašice, dok je krajnji rezultat bio 40:14 – naglasili su.

Nakon utakmice svoje su izjave dali trener Željko Babić i igračica Katja Vuković koja je zabila 10 pogodaka.

– Svakako bih čestitao curama na odličnom pristupu i igri. Bila je ovo jedna visoka pobjeda i sigurno da nam je trebala jedna ovakva utakmica da se i one cure koje manje igraju u Europi vrate u natjecateljski ritam. Već u subotu nas čeka utakmica na domaćem terenu i vjerujem da će ponovno pokazati jedan dobar performans – rekao je trener Babić.

Katja Vuković naglasila je kako su se vratile prvenstvenim obavezama i upisale još jednu pobjedu.

– Dobile smo priliku, a nastojale ju dobro iskoristiti, mi koje igramo manje u Europi. Postigle smo puno lakih i brzih golova, držale se svih dogovora. Za kraj pozivam sve navijače da nam dođu u subotu u dvoranu i bodre nas u našem sljedećem prvenstvenom ogledu protiv Osijeka – zaključila je Vuković.

Utakmica protiv Osijeka na rasporedu je 28. siječnja s početkom u 14.00 sati u Školskoj sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo.

Podravka Vegeta: Tucaković (8+1), Galinec (5); Zadravec 1, Turk 4, Vuković 10, Popović 9, Guskić 4(2), Franušić 2, Šenvald, Mrđen 6, Vuljak 2, Šimara, Pandža 2(1). TRENER: Željko Babić.

zatvori