Petak, 27. siječnja 2023.

FOTO Memorijalni rukometni turnir Goran Vrbošić Vrba ovog vikenda u Koprivnici, Jakšić: Napravljen je lijepi program povodom 30. obljetnice

U Koprivnici će se od 27. do 29. siječnja održavati 30. Memorijalni rukometni turnir Goran Vrbošić Vrba.

Tim je povodom u prostorijama koprivničke Gradske uprave i predstavljen bogati program koji počinje u petak u Dvorani Srednje škole Koprivnica gdje će se u 20 sati održati koncert Klape sv. Juraj – Hrvatske ratne mornarice i Jazz orkestra Hrvatske vojske s gostima. Sportski memorijal je pak na rasporedu u nedjelju u Školsko sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo, izvijestili su iz Grada Koprivnice.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić zahvalio je Rukometnom klubu Koprivnica na svemu što je dao ovih godina u razvoju sporta grada, ali i kroz sve memorijalne turnire koje održavaju za sve uzrasne kategorije.

Izvor: Grad Koprivnica

– Mislim da je zaista napravljen jedan lijepi program povodom obilježavanja 30. obljetnice od pogibije Gorana Vrbošića Vrbe, našeg rukometaša i branitelja. Osim našim rukometašima, želim zahvaliti Goranovoj obitelji, Koprivničkoj-križevačkoj županiji na partnerstvu, Ministarstvu obrane i našem generalu bojniku Draženu Ressleru što su dali jako puno truda da ovogodišnja obljetnica bude obilježena na jedan dostojanstven način – rekao je.

Konferenciji je prisustvovao i zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić.

Izvor: Grad Koprivnica

– Grad smo rukometa. Ženski je rukomet popularniji od muškog, ali i on se polako diže, pogotovo u mlađim kategorijama i nadam se da ćemo uskoro imati i kvalitetan prvoligaški muški rukometni klub. Zbog toga je važno da se u što većem broju okupimo ovog vikenda i podržimo naše rukometaše – kazao je Ljubić.

Predsjednik Rukometnog kluba Koprivnica Zvonimir Cahunek pritom je u nekoliko riječi opisao Gorana.

Izvor: Grad Koprivnica

– Imao sam veliku privilegiju biti jednim od Goranovih najbližih prijatelja za njegova kratkog života. Iako je bio vrlo mlad, bio je veliki čovjek na kojeg si se uvijek mogao osloniti. Poginuo je u 11. srpnja 1992. godine u herojskoj akciji izvlačenja ranjenih i poginulih suboraca. Važno je reći da je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović 2. prosinca prošle godine posmrtno odlikovao satnika Gorana Vrbošića Redom kneza Domagoja s ogrlicom za pokazanu osvjedočenu hrabrost i junaštvo u Domovinskom ratu – zaključio je Cahunek.

Detaljan program 30. Memorijalnog rukometnog turnira Goran Vrbošić Vrba donosimo vam u nastavku.


Program 30. Memorijalnog rukometnog turnira Goran Vrbošić Vrba:

Petak, 27.1. – Dvorana Srednje škole Koprivnica

20 sati – Koncert klape Sv. Juraj – HRM i Jazz orkestar HV-a sa gostima (ulaz je besplatan)

– besplatne ulaznice mogu se podići na recepciji Gradskih bazena Cerine, blagajni Komunalca u Mosnoj ulici, recepciji poslovne sedmerokatnice Podravke, Caffe baru Active i Cafe baru Star

Subota, 28.1.

10 sati – Sveta misa (Kapela Sv. Florijana u sklopu Doma zdravlja KCKŽ županije)

11:15 – Polaganje vijenaca i paljenje svijeća (Gradsko groblje Pri Svetom Duhu Koprivnica)

12:15 – Svečana akademija (Dom mladih, Koprivnica)

Nedjelja, 29.1. – Sportska dvorana Josip Samaržija Bepo

Memorijalni rukometni turnir Goran Vrbošić Vrba:

10 sati – RK Koprivnica – RK Sisak
11:30 – RK Rovinj – RK Valpovka
12:30 – Svečano otvaranje turnira
13:30 – RK Nexe – RK Rudar
15 sati – Utakmica za treće mjesto
16:30 – Utakmica za prvo mjesto
17:30 – Proglašenje pobjednika