Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Lončarek: Potok Koprivnica je u opadanju, sve su službe na terenu i pratimo i dalje situaciju iz sata u sat

Velike količine kiše koje su pale u proteklih nekoliko dana, u kombinaciji s otapanjem snijega, dovele su velikih poplava diljem Hrvatske.

Zbog povišenog vodostaja potoka Koprivnica službe su sinoć i na našem području morale izlaziti na teren, no situacija je pod kontrolom, rekao je to Dravi.info v.d. zapovjednika Vatrogasne zajednice grada Koprivnice Darko Lončarek.

– Stanje na terenu je sada dobro, u prilog nam ide što je potok Koprivnica od jučer navečer u opadanju. Najveće probleme potok je počeo stvarati kasno poslijepodne kada je rastao i do 25 centimetara na sat, no nakon toga je došlo do stagnacije pa nije bilo ozbiljnih poplava. Bili su poplavljeni neki kritični dijelovi, no kuće nasreću nisu – kazao je.

Vatrogasci su kroz noć nastavili s preventivnim obilascima te je Javna vatrogasna postrojba grada Koprivnice u nekoliko navrata morala raditi ispumpavanja, no većih problema nije bilo, dodao je Lončarek.

– Nije bilo potrebe da previše vatrogasaca bude na terenu, situacija je cijelo vrijeme bila pod kontrolom. Vatrogasci DVD-a Reka su bili vani kod ulaza u naselje jer je došlo do izlijevanja vode na državnu cestu D-41 pa se tamo moralo pripaziti da ne dođe do izlijetanja automobila i nekih većih problema – istaknuo je Lončarek.

Dodao je da su sve gradske službe, poput Kominga i PZC-a, kao i civilna zaštita iskoordinirani pa su tako unaprijed pripremljene vreće i pijesak za izvanredne situacije.

–  Sve su službe na terenu. Pratimo i dalje situaciju iz sata u sat, no stanje je trenutno povoljno jer potok pada. Ako će biti kakvih intervencija, to će vjerojatno biti ispumpavanja. Izlijevanja ne bi trebalo biti – zaključuje Lončarek.

zatvori