Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Goran Vrbošić Vrba posmrtno odlikovan Redom kneza Domagoja s ogrlicom

Satnik Goran Vrbošić Vrba posmrtno je odlikovan Redom kneza Domagoja s ogrlicom za hrabrost i junaštvo u Domovinskom ratu, izvijestili su iz Grada Koprivnice.

Priznanje je dodijelio predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, a na današnjoj svečanoj akademiji koja je održana Goranu u čast izaslanik predsjednika i umirovljeni general-pukovnik Slavko Barić njegovoj majci Katici i svečano je uručio priznanje.

– Iskazujem veliku zahvalnost Goranovoj majci Katici iz koje je crpio svoju ljubav, hrabrost i želju da pomogne i u važnom trenutku za Hrvatsku krene u jedan put neizvjesnosti. Međutim, s jasnim ciljem, a to je prije svega sloboda za hrvatski narod – rekao je između ostalog u emotivnom govoru Barić.

Veliku čast što sudjeluje u ovako važnom i posebnom trenutku u svojem je govoru iskazao i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić osvrnuvši se pritom na veliku količinu ljubavi i emocije koja je strujala dvoranom Srednje škole Koprivnica prilikom jučerašnjeg koncerta Klape hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj i Jazz orkestra Hrvatske vojske.

>> FOTO/VIDEO Koncertom otvoreno jubilarno 30. izdanje Memorijalnog rukometnog turnira Goran Vrbošić Vrba

– U svakom trenutku kad se spomenulo Goranovo ime, sve nas je obuzeo poseban osjećaj ponosa i sreće. Time smo svi pokazali koliko smo emotivan i energičan grad. Upravo ta emocija najbolje govori priču o našoj Koprivnici gdje je Goran doista zaslužio jedno visoko i počasno mjesto. Dok je spomena na Gorana siguran sam da će u Koprivnici biti muškog i ženskog rukometa, a to je najveća poruka koja može biti – zaključio je Jakšić.

Zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić nastavio je kako osjeća dvije vrste emocije – tugu zbog sjećanja na Gorana, ali i radost i ponos jer se punih 30 godina održava turnir u njegovo ime, jedan od rijetkih u našoj zemlji s tako dugom tradicijom.

Spomenimo da su tijekom prijepodneva na koprivničkom Gradskom groblju Pri Svetom Duhu položeni vijenci i zapaljene svijeće na grobu Gorana Vrbošića Vrbe, a uime Grada Koprivnice vijenac je položila zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Dodajmo da se sportski dio jubilarnog 30. memorijala igra sutra u Školsko sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo.


Memorijalni rukometni turnir Goran Vrbošić Vrba:

10 sati – RK Koprivnica – RK Sisak
11:30 – RK Rovinj – RK Valpovka
12:30 – Svečano otvaranje turnira
13:30 – RK Nexe – RK Rudar
15 sati – Utakmica za treće mjesto
16:30 – Utakmica za prvo mjesto
17:30 – Proglašenje pobjednika

zatvori