Petak, 29. ožujka 2024.

Babić uoči susreta s danskim Nykobingom: Ostvarili smo naš prvi cilj i sada trpimo dosta boli, no moramo se koji put i nasmijati

Rukometašice Podravka Vegete u subotu putuju u Dansku gdje će u nedjelju igrati utakmicu trećeg kola grupne faze Europske lige s Nykobingom.

Utakmica je na rasporedu u 14 sati, a tim je povodom u prostorijama kluba održana i najavna konferencija na kojoj je trener Podravkašica Željko Babić istaknuo kako je Nykobing po kvaliteti i stilu igranja sličan norveškoj Soli s kojom se Podravka susrela u prvom kolu.

>> Rukometašice Podravka Vegete poražene u Norveškoj

– Očekuje nas zanimljiva i izazovna utakmica koju želimo pobjediti, iz Koprivnice trebamo krenuti s vjerom da je moguće osvojiti barem bod. Želimo vjerovati da možemo odigrati odličnu utakmicu i nadam se da ćemo to uspjeti ostvariti. Kad govorimo o specifičnim karakteristikama Nykobinga, vidljivo je jako brzo fantastično lijevo krilo koje je veliki motor u tranziciji i ima puno udaraca. Imaju i dvije cure na lijevom i desnom vanjskom koje su potentne i također s puno udaraca. Za očekivati je da ćemo imati puno udaraca s lijevog i desnog vanjskog. Sola i Nykobing su slični timovi, naravno da će sve ovisiti o formi, golmanicama, našem angažmanu… Nekad ti i protivnik ne dozvoli da igraš svoju igru – spomenuo je i dodao da iako Nykobing kao ni Podravka dosad nije upisao nijedan bod, riječ je o ozbiljnom i dobrom protivniku koji je mogao pobijediti u obje utakmice.

Babić se osvrnuo i na pet promašenih sedmeraca u utakmici s mađarskim Debrecenom koja se proteklog vikenda igrala u Koprivnici.

>> FOTO Podravkašice izgubile od mađarskog Debrecena u drugom kolu Europske lige

– Kao trener mogu povećati rad na treninzima i smanjiti broj cura koje izvode sedmerce. Logično je da kad jedna promaši, druga šutira, no možda treba promijeniti strategiju da ta koja promaši šutira ponovno. Četiri sedmerca smo šutirali nisko, protivničke golmanice su stoga znale da preferiramo nisko. Trebali bismo imati više hrabrosti, promijeniti strategiju i više to trenirati. U određenim trenucima možete trenirati i čekati bolju izvedbu, ili čekati da protivnički golman ne bude tako dobar. Vjerujem da će već u sljedećoj utakmici biti bolje – mišljenja je.

Snimio Tomislav Matijašić.

Spomenimo da je trener Slaven Belupa Zoran Zekić na jučerašnjoj konferenciji rekao da su se njegovi igrači sami doveli u poziciju da se bore za Europu zbog čega im to ne bi trebalo stvarati pritisak, već bi trebali uživati u igri, zbog čega je jedan od novinara naglasio kako bi to trebala biti dobra usporedba i za Podravka Vegetu.

>> VIDEO Slavenaši s četvrtog mjesta na tablici napadaju Istru, Zekić: U svakoj utakmici tražimo pobjedu, no nešto se pita i protivnika

– Trener Zekić je ekspert i zna što priča. Naravno da mi svi želimo uživati i to potičemo, no teško je biti nasmijan kad ti je performans loš. Kad je i Zekić upao u niz od tri-četiri poraza, nije mu bilo baš svejedno. Sve to ima svoj smisao i težinu. Mi smo se doveli u ovu situaciju i ostvarili smo naš prvi cilj, a na tom cilju je sada dosta boli koju moramo trpjeti. No, iz te boli želimo biti jači, bolji i koji se put nasmijati, a teško se nasmijati kad promašiš sedmerac. Imamo dobar tim cura, nemam ja što nego da im dam podršku i da ih korigiram, a hoće li one šutati sedmerac visoko, to je njihova odluka. Rekao je to Zekić dobro, no puno je lakše kad si u dobroj poziciji. Sad ću i ja malo biti “bezobrazan”, kad dođu Hajduk i Dinamo ne igra Slaven baš tako i igrači se baš ne smiju. Nije svejedno kad šutneš s devet metara u nekoj igri, ili kad stane cijela dvorana i ti šetaš do sedmerca i svi te gledaju, znaš da je na tebi sve, da je sve tiho i da svi čekaju da ti budeš uspješna. To je po meni veći pritisak nego kad dobiješ loptu i šutneš je – zaključio je Babić.

Konferenciji je prisustvovala i Iryna Stelmakh koja je naglasila da je pred Podravkašicama još jedna izazovna utakmica.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Moramo se dobro pripremati, dati sve od sebe i napraviti manje grešaka, brže se moramo vraćati u obranu kako ne bismo dobivale brze golove. Moramo popraviti i sedmerce. Atmosfera je dobra, pojačali smo rad – naglasila je.

Andrea Šimara bila je pak zadovoljna prošlom utakmicom, a dodala je kako je razlog tome utakmica igrana pred domaćom publikom. I ona je spomenula da je nadolazeći susret izazovan.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Svako gostovanje je teško, mislim da će ovo biti izrazito teško, po pitanju putovanja smo spremni, znamo što nas čeka. Moramo se fokusirati na igru, dobro ući u utakmicu i uživati u igri te popraviti ono što nije dobro. Na kraju ćemo vidjeti što će donijeti kod rezultata – istaknula je Šimara.

Snimio Tomislav Matijašić.
zatvori