Utorak, 26. ožujka 2024.

Babić nakon poraza Podravkašica u Danskoj: Napravili smo greške koje su nedopustive u ovoj razini Europske lige

Rukometašice Podravka Vegete odigrale su i svoju treću utakmicu u grupnoj fazi Europske lige, a pobjeda je pripala domaćinu Nykobingu iz Danske koji je ugrabio svoje prve bodove u ovom natjecanju.

U koprivničkom klubu govore da su Podravkašice izgubile rezultatom 23:28, a utakmicu su otvorile vodstvom nakon čega se igralo gol za gol. Drugo poluvrijeme krenulo je pak loše za koprivničku ekipu, imale su igračicu manje, propustile realizirati u prvom napadu i dobile dva brza pogotka pa se domaća ekipa odvojila na plus četiri.

>> Rukometašice Podravka Vegete upisale treći uzastopni poraz u Europskoj ligi

– U nastavku loše trenutke Podravkašica dobro koristi domaća ekipa i prvi put u utakmici odlazi na plus pet, bilo je 18:13. Nije se predala Podravka i ponovno smanjuje zaostatak nakon što je Larissa Kalaus bila precizna sa sedam metara, a nakon toga na prazan gol preko cijelog igrališta je zapucala Tina Barišić i pogodila, bila je tada Podravka u zaostatku od tri pogotka. Nakon 45 minuta, ponovno je Podravka u dobroj prilici za priključak, bilo je 19:17. U nastavku je domaća ekipa ponovno poduplala prednost do plus četiri, ali pet minuta prije kraja Podravka je čak i na izmaku snaga stizala, ponovo se priključila na dva, a potom i na jedan pogodak. Zadnje dvije minute s dva brza pogotka vraća domaća ekipa prednost najprije do plus tri, a onda i plus četiri. Iako je Podravka još imala priliku smanjiti zaostatak, posljednje minute nije dobro iskoristila te je u posljednjim sekundama još jedan gol zabila domaća ekipa i na kraju slavila – objašnjavaju u klubu.

Nakon utakmice proglašene su najbolje igračice iz obje ekipe pa je u Podravka Vegeti zasluženo proglašena Dora Kalaus, a iz redova domaćina Kristina Kristiansen. Nakon utakmice svoje su izjave dali trener Željko Babić i Dora Kalaus. Trener Željko Babić želio je da ekipa pokaže bolju igru u odnosu na dosadašnje susrete i u tome je i uspjela.

– Bila je to borbena utakmica s obje strane i mi smo ju jako željeli pobijediti, ali u ključnim trenucima nismo dobro reagirali, napravili smo neke greške koje su nedopustive u ovoj razini Europske lige. Greške su to koje ne mogu proći na ovoj razini koja zahtijeva veću pažnju i bolju izvedbu. Vidjelo se da smo blizu, ali nedostaje nam rutine, teških utakmica i mislim da nije realna razlika ovih pet golova koliko je na kraju završilo. Imali smo prilike, a mi smo napravili greške za koje nas je protivnik kaznio. Sve ostalo je bilo na velikoj razini, ali sigurno je da ćemo biti još bolji na uzvratu u Koprivnici – rekao je.

Podravkašica Dora Kalaus vjeruje da je odigrana utakmica najbolja dosad s odličnim angažmanom golmanice.

– Nažalost, događali su nam se prebrzi golovi iz tranzicije zbog kojih smo u startu bili u zaostatku i onda smo se vraćale, ali stalno je ponestajalo snage. Trebale smo u tim trenucima stati, ali mi smo pokušavale stići tih minus jedan i minus dva i previše smo žurile. Nažalost, utakmica se okrenula na protivničku stranu i igra od sedam na šest koja je uvijek rizik nam se ovoga puta nije isplatila. Imale smo odličnih utakmica s tom igrom, ali ova nije bila ta. Vidjelo se da smo se borile, svaka koliko je mogla, no nije bilo dovoljno. Vidi se da smo mlada ekipa i vjerujemo da će biti bolje – poručila je.

>> Podravkašice igraju dvije utakmice u domaćem prvenstvu, Babić: Trebamo zadržati jaki fokus i intenzitet

Spomenimo da u tjednu pred nama Podravkašice putuju na gostovanje u Umag gdje ih očekuje prva prvenstvena domaća utakmica nakon zimske stanke. Utakmica s Umagom igra se u srijedu u 18 sati u Umagu. U subotu pak u Koprivnici dočekuju Osijek, a termin utakmice bit će poznat naknadno. Europska liga se nastavlja za dva tjedna kada se Podravka i Nykobing sastaju u Koprivnici. Taj je susret na rasporedu 5. veljače u 14 sati.

zatvori