Petak, 29. ožujka 2024.

ZLATNI VOL Funtek: Volonteri su najveće blago zajednice, cilj manifestacije je učiniti njihov rad vidljivim

Svečana dodjela nagrada i priznanja Zlatni vol održat će se u nedjelju s početkom u 18 sati u koprivničkom Domu mladih.

Izbor najboljih koprivničkih volontera u 2022. godini već tradicionalno organizira Udruga Kopriva, a pravo predlaganja volontera imaju udruge, institucije i tvrtke s područja grada Koprivnice koje su organizirale volontiranje u protekloj godini uz napomenu da volonter ne mora biti član udruge koja ga predlaže.

Predsjednik Udruge Kopriva Ivan Funtek podsjetio je da se nagrade dodjeljuju u četiri kategorije – Zlatni vol za starije od 29 godina, Zlatni volek za mlađe od 29 godina, Zlatno krdo za manifestaciju koju su proveli volonteri i Zlatna volonterska knjižica za najveći broj skupljenih sati u volonterskoj knjižici.

Istaknuo je da se organizacijom manifestacije Zlatni vol želi istaknuti i nagraditi društveno koristan rad kao poželjan način ponašanja i socijalnog djelovanja te motivirati postojeće volontere koji su nesebično uložili svoje vrijeme, znanja i vještine na daljnji angažman, ali i građane na uključivanje u ovakvu vrstu društvenog aktivizma.

– Volonteri su najveće blago zajednice zato što kao poklon daju najvrjednije što imaju, a to je slobodno vrijeme. Osnovni cilj ove manifestacije je učiniti rad volontera vidljivim, promovirati volonterstvo te učiniti volontere novim zvijezdama Koprivnice – objasnio je Funtek.

Spomenimo da će svi nominirani kandidati primiti priznanja, a najbolji izabrani volonteri će dobiti i skulpture koje je izradio Dragutin Ciglar te vrijedne nagrade sponzora.

Svečanost će uljepšati učenici Glazbene škole Fortunat Pintarić.

zatvori