Četvrtak, 25. travnja 2024.

Sonja Rušak: Štefanjska utrka je pun pogodak, broj sudionika je s prošlogodišnjih 120 porastao na 217

Treća Štefanjska večernja utrka grada Koprivnice sinoć je u središtu grada okupila dvjestotinjak trkača.

Kostimirani rekreativci otrčali su stazu dužine četiri kilometra najužim središtem grada, a sve kako bi uz dobar provod i tijekom božićnih blagdana osjetili dašak sportskog duha.

Kako nam je rekla Sonja Rušak, glavna organizatorica utrke i predsjednica Atletskog kluba Koprivnica, broj sudionika je s prošlogodišnjih 120 sada porastao na 217.

>> FOTO Brojni trkači nastupili na 3. Robin – Štefanjskoj večernjoj utrci grada Koprivnice

– Ove godine taj je broj znatno veći. Prijavilo se blizu 300 natjecatelja međutim na start je stalo 217 što je za ovu utrku velik broj. Iznimno smo zadovoljni i dobili smo povratnu informaciju da su svi zadovoljni s utrkom i stazom i to je ono najljepše što nakon ovakve utrke možemo dobiti – zadovoljstvo svih trkača – istaknula je Rušak.

Snimio Valentino Štefanek.

I ove su godine nagrađene tri najbrže trkačice i trkači, kao i najmlađi i najstariji sudionici te svi oni koji su slavili imendan. Pokloni su već uobičajeno bili darovani i onima s najljepšim kostimima, dodala je Rušak.

– Iznimno nam je drago da su trkači prihvatili naš poziv da se kostimiraju i da nam ova utrka bude zaista vesela. Dosta njih je pokazalo puno kreativnog smisla za kostime, a ako ništa drugo, svatko je na sebi imao barem mali detalj poput primjerice kapice – napomenula je.

Rušak je najavila da će s organizacijom Štefanjske večernje utrke grada Koprivnice nastaviti i idućih godina.

– Prije tri godine nije postojalo organiziranje utrka na Štefanje, tako da smo mi odabrali taj datum i mislim da nam je to pun pogodak – slobodan je dan, a nakon jela i pića dobro dođe i malo rekreacije, ako ništa drugo ovu utrku prehodati – zaključila je.

zatvori