Subota, 20. travnja 2024.

Slaven Belupu stigla kazna za nerede na utakmici s Hajdukom, Splićani moraju platiti pet puta više

Stigle su kazne za nerede s utakmice odigrane sredinom studenog na Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš.

Podsjetimo, 12. studenog u Koprivnici su se sastali Slaven Belupo i Hajduk, a nezadovoljni navijači Torcide u jednom su trenutku na teren počeli bacati razne stvari, prilikom čega su pomoćnog suca u glavu pogodili odlomljenom stolicom.

>> FOTO Utakmica Slavena i Hajduka nakratko prekinuta, pomoćnom sucu doletjela stolica u glavu

Kako stoji na službenoj stranici Supersport Hrvatske nogometne lige, disciplinski sudac Alan Klakočer sada je donio odluke o kaznama iz utakmice 17. kola.

– NK Slaven Belupo kažnjen je novčanom kaznom od 20.000 kuna jer su nakon završetka prvenstvene utakmice 17. kola SuperSport HNL odigranoj 12. studenog 2022. godine u Koprivnici između NK Slaven Belupo i HNK Hajduk, prilikom izlaska sudaca s terena na ulazu u tunel, navijači smješteni na središnjem dijelu zapadne tribine gađali suce plastičnim čašama s pićem i vrijeđali raznim povicima, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 67. st. 1., u svezi st. 4. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS – piše na stranici hnl.hr.

Naravno, novčanu kaznu morat će platiti i Hajduk, i to jednu od najvećih ove sezone.

– HNK Hajduk kažnjen je jedinstvenom kaznom igranja prve naredne prvenstvene utakmice SuperSport HNL-a ili SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa na svom igralištu bez nazočnosti gledatelja na sjevernoj tribini stadiona Poljud te novčanom kaznom u iznosu od 100.000 kuna, na temelju odredbe članka 39. st. 1. Disciplinskog pravilnika HNS-a – stoji u odluci u kojoj su i pojašenjeni razlozi ovakvog kažnjavanja.

– Na prvenstvenoj utakmici 17. kola SuperSport HNL odigranoj 12. studenog 2022. godine u Koprivnici između NK Slaven Belupo i HNK Hajduk gostujuća skupina “Torcida” (1200 pripadnika), smještena na južnom dijelu zapadne tribine u prostoru cijeloga “C” sektora, u 36. je minuti prilikom prekida igre uvjetovane sudačkom odlukom, počela bacati više otkinutih sjedalica, polupraznih plastičnih čaša te sitnih predmeta na prostor terena za igru te je tom prilikom pogođen u glavu pomoćni sudac Anto Marić, i to prvi puta s upaljačem te odmah nakon toga s otkinutom plastičnom sjedalicom. U trenutku kada je pogođen, sudac se nalazio ispred službenih klupa domaćeg kluba te je zbog navedenog incidenta igra prekinuta u trajanju od 10 minuta, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 67. st. 2. Disciplinskog pravilnika HNS-a. Nadalje, u 86. minuti navijačka skupina “Torcida” uzvikuje “Cigane, Cigane” kod sudačke odluke, čime je počinjen prekršaj iz članka 88. Disciplinskog pravilnika HNS – piše u odluci.

Dodajmo da je kažnjen i trener Hajduka Mislav Karoglan i to novčanom kaznom u visini od 5.000 kuna zbog toga što je nakon utakmice javno i neprimjereno komentirao suđenje, čime je povrijedio odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika.

zatvori