Četvrtak, 18. travnja 2024.

POČINJE ZIMSKA LIGA TRČANJA Grgac: Ova sezona bit će zanimljiva, dolaze nam upiti sa svih strana, format lige je ove godine malo izmijenjen

Druga sezona Zimske lige trčanja Đurđevac započinje prvim kolom 7. prosinca.

Prošle godine sudjelovalo je 78 trkača i trkačica, a s obzirom na brojne upite ne očekuje se ništa manje ni ove godine.

Kristijan Grgac, jedan od organizatora, istaknuo je da dobivaju upite iz cijele okolice.

– Ne očekujemo ništa manji broj sudionika jer osim sudionika koji su dolazili većinom iz  Đurđevca, Pitomače, Bjelovara, Koprivnice, Virja i ostalih okolnih mjesta, ove godine dolaze upiti čak iz Ludbrega pa se može stvoriti dojam da će zimska liga trčanja biti zanimljiva kao i prošle godine – pojasnio je Grgac.

Dodaje da se format malo izmijenio u odnosu na prošlu sezonu tako da će ove godine biti devet kola koja će biti raspoređena od prosinca do veljače.

– Boduje se ukupno šest od devet najbrže istrčanih kola. Sudjelovati može svatko.  Znači, sudionik može sudjelovati u svih devet kola, ali u sustav bodovanja uzimaju mu se šest najbrže istrčanih kola. Bodovi ostvareni za svako kolo izračunati su prema postignutom vremenu – istaknuo je Grgac.

Staza je kružna i dužine 5,6 kilometara sa startom i ciljem na Trgu sv. Jurja, a trči se isključivo po osvijetljenim pješačkim stazama te je svaki sudionik obavezan imati sat ili aplikaciju za mjerenje dužine i vremena trčanja.

– Liga je rekreativnog karaktera te se nitko ne bi trebao dvoumiti oko dolaska jer se osim natjecateljskog duha stvorila i prijateljska atmosfera među svim sudionicima – poručio je Grgac.

zatvori