Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Nakon Picassa, Chagalla i Dalija u đurđevački muzej stiže prava poslastica, Janković Hapavel: Ova izložba još nije upriličena u Hrvatskoj

Nakon Picassa, Chagalla, Dalija, Hundertwasera i Hasegawee u Muzej grada Đurđevca stiže još jedna inozmena izložba – djela Henrija de Toulousea-Lautreca.

Najavila je to na održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca ravnateljica muzeja Edita Janković Hapavel.

– Za iduću godinu pripremamo izložbu poznatog slikara i grafičara koji je obilježio likovnu scenu u drugoj polovici 19. stoljeća – Henrija de Toulousea-Lautreca. Nadam se da će to biti u terminima u kojima smo imali i prošle izložbe, od proljeća do kraja jeseni – pojašnjava Janković Hapavel.

Nada se da će publika biti zadovoljna nadolazećom izložbom koja prema njenim dosadašnjim saznanjima još nije bila u Hrvatskoj.

– Radi se o izložbi koja nam dolazi iz zbirke Richarda H. Mayera, poznatog kolekcionara iz Bamberga, i nadam se da će ona razveseliti mnoge ljubitelje umjetnosti – ističe Janković Hapavel.

Kazala je kako su u muzeju zaposlene svega tri osobe koje organiziraju brojne izložbe i događaje, uključujući i ovu inozemnu izložbu.

– Iza izložbe ovakvog karaktera obično stoji puno ljudi, a nas je malo i trebamo biti ponosni što smo jako dobro ekipirani i što uspijevamo ovako velike projekte ostvariti upravo našom dobrom organizacijom i dobrom sinergijom s našim osnivačem Gradom Đurđevcom – zaključuje Janković Hapavel.

zatvori