Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Na sudu jučer bilo prometno k’o na kolodvoru, četvorica grešnih vozača ‘podebljala’ državni proračun za više od 85.000 kuna

Na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Koprivnici jučer je bilo prometno.

Naime, Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je kako su pred suca dovedena čak četiri vozača koja su proteklih dana skrivila razne prekršaje u prometu.

Tako je doveden 33-godišnjak koji je jučer 15 minuta nakon ponoći u Subotici Podravskoj vozio prije položenog vozačkog ispita, za vrijeme dok mu je donijeto rješenje o ukidanju i oduzimanju vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola od 1,93 promila.

– Zbog počinjenja istovrsnih prekršaja od vozača je privremeno oduzet automobil koji je vozio te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom. U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen novčanom kaznom od 31.000 kuna, dok je vozilo vraćeno vlasniku – naglasili su u policiji.

Na sud je doveden i 52-godišnjak koji je u četvrtak oko 20:40 u Ulici Stari Brežanec u Koprivnici vozio pod utjecajem alkohola od 1,64 promila. On je pak kažnjen novčanom kaznom od 3.500 kuna, kaznom zatvora od 10 dana uvjetno na devet mjeseci i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije tri mjeseca.

Također, doveden je i 30-godišnjak koji je u četvrtak u 22:25 u Ulici Frana Galovića u Koprivnici vozio pod utjecajem alkohola od 1,76 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta. Kažnjen je novčanom kaznom od 30.000 kuna.

Na kraju je doveden 35-godišnjak koji je u petak tik iza ponoći u Kunovec Bregu vozio prije položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 1,83 promila. On je kažnjen novčanom kaznom od 21.000 kuna.

zatvori