Petak, 19. travnja 2024.

Koprivnički prvoligaš u novu godinu ulazi s novim grbom, najavljena i dogradnja stadiona

Nogometni klub Slaven Belupo ima novi grb – jednoglasno je to prihvaćen prijedlog Uprave kluba na danas održanoj skupštini.

Iz Nogometnog kluba Slaven Belupo poručili su da su se na promjenu grba odlučili nakon više od 25 godina, a s sve s ciljem kako bi osuvremenili vizualni identitet kluba u skladu s modernim zahtjevima i komunikacijskim kanalima.

U klubu dodaju da je zajedničku ideju Uprave realizirao njen član, Mario Tomiša, redoviti profesor i prorektor koprivničkog Sveučilišta Sjever te autor niza radova u području vizualnog komuniciranja i dizajna, multimedija, weba i prividne stvarnosti.

– Novi grb, koji je u središtu vizualnog identiteta, je s jedne strane vizualni povratak korijenima, ali je s druge strane prilagođen suvremenim standardima i digitalnim oblicima komuniciranja. Naglasak u grbu je na četiri ključna pojma: nogomet, Slaven, Hrvatsku i tradiciju — nogometna lopta, natpis Slaven, crveno-bijeli kvadrati i godina osnutka 1907. Grb je vrlo aplikativan, čitljiv je na svim veličinama i prilagodljiv za upotrebu na webu, Facebooku, Instagramu, YouTubeu, Tik toku, kao i na fizičkim podlogama svih vrsta – rekao je Tomiša za stranice kluba.

Zadovoljstvo nije skrivao ni direktor kluba Aleksandar Aleksovski.

– Grb je djelo stručnjaka i čovjeka koji voli Slaven Belupo, a kada se te dvije komponente spoje, onda rezultat mora biti odličan. Ovo je samo prvi korak u promjeni vizualnog identiteta kluba. Želimo ići u korak s vremenom i zato ćemo uskoro prezentirati još noviteta za koje sam uvjeren da će podići klub na još jednu višu razinu, ali i ono što je najvažnije, razveseliti naše navijače. Puno je ideja, imamo velike planove i vjerujem da ćemo ih ostvariti kako bi bili na ponos našeg grada, naše županije i cijele regije – kazao je Aleksovski.

Izvor: NK Slaven Belupo

Dodajmo da je na sjednici izvanredne Skupštine donijet Program rada i financijski plan za 2023. godinu. Odazvao se 21 član od ukupno 35 članova skupštine, a sve su odluke prihvaćene jednoglasno.

Planirani prihodi Slaven Belupa u 2023. iznose 27.800.000,00 kuna, od čega najveći udio imaju prihodi od sponzorstva i prodaje igrača, dok su rashodi procijenjeni na 26.500.000,00 kuna. Najveći udio imaju troškovi prve momčadi i Škole nogometa.

– Želimo i radimo sve kako bismo klub digli na još jednu višu razinu, kako rezultatski, organizacijski i financijski, tako i infrastrukturno. U 2023. imamo u planu, između ostalog, izraditi glavni projekt i troškovnik za nadogradnju kompletnog stadiona te provesti projekt osvjetljivanja “limačkog” terena kako bismo rad Škole nogometa digli na još jednu višu razinu. Pojačat ćemo marketinške aktivnosti, a u planu je i otvorenje Web i Fan shopa. Želimo nadograditi i vizualni identitet kluba pa će, osim novog grba kojeg ste već mogli vidjeti, i u tom segmentu biti noviteta. Rastemo iz dana u dan i želimo da to naša okolina i naši navijači prepoznaju. Ovaj klub je klub svih nas i klub koji nam mora biti na ponos – zaključio je Robert Markulin, predsjednik kluba.

Izvor: NK Slaven Belupo
zatvori