Petak, 19. travnja 2024.

FOTO: REZIME Protekla godina u Hrvačkom klubu Podravka bila je uspješna

Čak 34 natjecanja u kojima je osvojeno 89 medalja, treće mjesto seniora u Prvoj hrvatskoj hrvačkoj ligi, osmo mjesto na Svjetskom prvenstvu, rezultati su to natjecatelja Hrvačkog kluba Podravka u aktualnoj godini koja je polako na izmaku.

Iz kluba su poručili kako godinu završavaju sa 143 člana podijeljenih u devet grupa koji treniraju na tri lokacije.

– S obzirom na tri vrlo teške pandemijske godine koje su iza nas, u kojima se rad sveo na minimum, a aktivno članstvo gotovo se prepolovilo, veseli nas činjenica da na kraju ove godine s ponosom možemo konstatirati da smo se vratili još jači i organiziraniji. S hrvačima radi ukupno osam kvalificiranih trenera. Početnička, napredna i najstarija grupa hrvačica i hrvača radi u dvorani Osnovne škole Braće Radić, dok dvije grupe hrvačica i hrvača svoj trenažni proces obavljaju u novootvorenoj Osnovnoj školi Podolice. U istoj toj školi djeluje i sportska igraonica kluba koja okuplja djecu predškolske dobi, odnosno djevojčice i dječake u dobi od tri do šest godina – naglasili su u klubu.

Dodali su kako je sportska igraonica zamišljena tako da su djeca pod stručnim vodstvom kineziologa uz čiju pomoć uče osnovne oblike kretanja kao i osnovne elemente sportova kao što su gimnastika i atletika.

– Taj Program nije usmjeren na stvaranje vrhunskih sportaša, već na poticanje optimalnog razvoja motoričkih potencijala djece predškolske dobi te su motorički sadržaji izabrani u skladu s mogućnostima djece te dobi. Posebno nas veseli činjenica da smo u mjestu Ferdinandovac sredinom godine osnovali i našu podružnicu pa i tamo okupljamo djevojčice i dječake od prvog do osmog razreda u dvije odvojene grupe – istaknuli su.

Iz kluba su poručili kako su njihove natjecateljice i natjecatelji nastupili na ukupno 34 natjecanja u koje su ubrojena službena prvenstva Hrvatske, nastupi na međunarodnim turnirima, nastupi za reprezentaciju Hrvatske te nastupi seniorske ekipe kluba u Prvoj Hrvatskoj hrvačkoj ligi.

– Na spomenuta natjecanja klub je vodio 230 svojih natjecatelja te tom prilikom osvojio 89 odličja od čega 19 zlata, 32 srebra i 38 bronci, dok se njih 26 plasiralo na peto mjesto.
Nadalje, 10 nastupa ostvareno je na Prvenstvima Hrvatske, a klub je vodio njih 74. Sedam nastupa, odnosno 64 hrvača ostvarili su tri zlatne, 10 srebrnih i 13 brončanih odličja, dok je u tri nastupa 10 hrvačica osvojilo sedam zlatnih, dvije srebrne i jednu brončanu medalju – istaknuli su.

Iz kluba su dodali kako su u 2022. godini prvaci Hrvatske postali Lara Blažeković, s dva naslova u uzrastu mlađih i starijih djevojčica. Isto toliko naslova osvojila je i Jelena Mijatović u uzrastu starijih djevojčica i kadetkinja, dok je također s dva naslova godinu zaključila i Lana Nogić koja je prvakinjom Hrvatske postala u uzrastu kadetkinja i juniorki. Seniorski naslov osvojila je Antonia Lončarić.

– Kod hrvača naslovima su se okitili Ivan Samobolec u uzrastu mlađih seniora dok su dva preostala naslova osvojena u uzrastu početnika. Zlatni su bili Karlo Sabolović i Petar Bukvić. Nadalje, 14 nastupa ostvareno je na međunarodnim i domaćim turnirima, 11 njih bilo je u Hrvatskoj dok su preostala tri bila u Sloveniji, Češkoj i Slovačkoj. Prilikom nastupa klub je vodio ukupno 85 hrvačica i hrvača, a za uzvrat oni su osvojili ukupno 50 odličja, odnosno osam zlata, 50 srebra i 25 bronci dok se njih 8 plasiralo na peto mjesto – poručili su iz kluba.

Što se tiče nastupa za reprezentaciju Hrvatske, ostvareno je sedam nastupa s 13 natjecatelja. Na Prvenstvu Europe za kadetkinje u Bukureštu Lana Nogić bila je 14., dok je na Prvenstvu Svijeta u Rimu, Lana ostvarila 17. mjesto. Josip Benko nije nastupio na Prvenstvu Europe, no izvrstan rezultat postigao je u Rimu na Prvenstvu Svijeta gdje je bio osmi.

– Za napomenuti je da je tim ostvarenim rezultatom Josip ušao u program posebne skrbi HOO pa vjerujemo da će mu upravo ta financijska injekcija pomoći u ostvarenju još boljeg rezultata. U uzrastu U15 ženske reprezentacije Podravka je iznjedrila dvije reprezentativke. Lara Blažeković i Jelena Mijatović nastupile su na Prvenstvu Europe u Zagrebu, Lara je bila deveta u svojoj kategoriji dok se Jelena plasirala na 15. mjesto – neki su od rezultata istaknutih na stranici.

U klubu su naglasili kako su ove godine imali i brojna događanja kojima su oni bili organizator.

– Organizirali smo Prvenstvo Podravine, zatim sad već tradicionalno okupljanje svih članova na Šoderici. Po 16. put okupili smo i veterane hrvanja na druženju, a kruna ovogodišnje organizacije je prvi Međunarodni turnir u hrvanju za djevojčice Zlatna kokica – istaknuli su.

>> FOTO Zlatna kokica u Koprivnici okupila više od 100 hrvačica iz šest zemalja

Za kraj su naglasili da su se sve njihove hrvačice i hrvači odazivali na sve reprezentativne akcije, treninge i pripreme, a ispred Kluba i to nekoliko puta mjesečno organizirali su zajedničke treninge u Mađarskoj i Koprivnici.

>> FOTO Proglašeni najuspješniji koprivnički sportaši i sportašice

I na kraju treba spomenuti kako su početkom 2022. godine Filip Verčević i Lana Nogić ispred Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice primili nagrade za rezultate postignute u 2021. godini.

zatvori