Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Nagrađeni učenici čiji su radovi proglašeni kao najbolji na natječaju ‘Moja županija bez korupcije’

Učenicima osnovnih i srednjih škola čiji su radovi izabrani kao najbolji na kreativnom natječaju “Moja županija bez korupcije” dodijeljene su nagrade na svečanosti koja se održala u koprivničkom Domu mladih.

Učenici su, uz vodstvo mentora, izradili likovne, literarne i video radove o temi svoje percepcije korupcije, a ove su godine na natječaj pristigla 83 rada, najviše dosad. Ukupno je sudjelovalo 28 mentora i 121 učenik.

>> FOTO Djeca na kreativan način opisala korupciju, povjerenstvo pregledalo i ocijenilo velik broj pristiglih radova

Predsjednica županijskog Antikorupcijskog povjerenstva Renata Glavica čestitala je učenicima i njihovim mentorima koji su ih motivirali i vodili kroz natječaj.

– Kroz svoje umjetničko izražavanje učenici su nam još jednom pokazali da znanjem možemo utjecati na pojavu korupcije kojom smo svakodnevno okruženi, odnosno da možemo postati promjena koju želimo vidjeti u svijetu. Natječaj je prilika da mi odrasli naučimo od djece kako je to biti odgovoran građanin u svojoj zajednici te zahvaljujem svima koji su sudjelovali – dodala je.

Zamjenica koprivničkog gradonačelnica Ksenija Ostriž također se pridružila čestitkama na natječaju te pohvalila inicijativu za ovaj projekt koji ima važnu poruku cijelom društvu – samo edukacijom od najranijeg djetinjstva možemo utjecati na pojave poput korupcije i ostvariti određene promjene.

– To je osnovni mehanizam u metodologiji rada s djecom kroz koji se osvještavaju ključni problemi i uči ih se kako promišljati o svijetu koji ih okružuje – napomenula je.

Župan Darko Koren izrazio je zadovoljstvo velikim interesom za ovaj natječaj kroz koji učenici izražavaju svoju percepciju korupcije kao društveno neprihvatljive pojave.

– Ovaj natječaj ukazuje na prisutnost korupcije u društvu, ali i na važnost borbe protiv nje, u kojoj svatko od nas mora dati svoj doprinos. Informiranje o korupciji i njezinim oblicama za djecu je važan alat kroz koji uče o društvu, kako bi jednog dana pokušali takve negativne pojave svesti na minimalnu razinu. Pohvaljujem učenike na kreativnosti te zahvaljujem svima koji su u ovih sedam godina natječaja motivirali i usmjeravali djecu – poručio je župan.

Župan i predsjednica Glavica nagrađenim su učenicima i mentorima uručili zahvalnice, prigodne pakete i novčane nagrade, koje su osigurane u proračunu Županije.

Popis najboljih dostupan je ovdje.

zatvori