Četvrtak, 18. travnja 2024.

Dječak (13) vozio bicikl bez dozvole, pratnje i kacige pa ‘jurnuo’ na pješački gdje ga je udarila vozačica (43) koja je prebrzo vozila

U nesreći koja se jučer u večernjim satima dogodila u Ulici dr. Željka Selingera u Koprivnici ozlijeđen je 13-godišnjak.

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je da se nesreća dogodila oko 18:50 kada je 13-godišnjak nogostupom nepropisno vozio bicikl bez potvrde za upravljanje, bez pratnje osobe starije od 16 godina i bez zaštitne kacige.

– Tom prilikom nepropisno se uključio u promet na obilježeni pješački prijelaz, a da prethodno nije propustio Renault koprivničkih registarskih oznaka koji je vozila 43-godišnjakinja koja brzinu nije prilagodila osobinama ceste da se može zaustaviti na vrijeme. Na obilježenom pješačkom prijelazu vozilom je udarila u bočni dio bicikla, a dijete je palo na kolnik – objasnili su u policiji i dodali da je dječak lakše ozlijeđen.

Protiv vozačice će biti pokrenut prekršajni postupak, a policija će dostaviti i obavijest nadležnom centru za socijalnu skrb.

zatvori