Četvrtak, 25. travnja 2024.

Župan Koren komentirao Butkovićevu najavu početka radova na brzoj cesti: To je bila greškica, nitko nije očekivao da će doći bageri

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije konačno je razjašnjena zbunjujuća najava ministra Olega Butkovića o početku radova na dionici brze ceste od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog.

Podsjetimo, prije mjesec dana, točnije 26. listopada, na lokaciju na kojoj bi trebali početi radovi stigli su, između ostalih, premijer Andrej Plenković te potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Bili su tamo i brojni uvaženi lokalni političari, a pred svima njima Butković je na novinarsko pitanje kada će točno početi radovi rekao: “Sutra u 11:03”. Iako u tom trenu nije bilo posve jasno je li taj odgovor ozbiljan ili ne, daljnji razvoj situacije pokazao je da je ipak bila riječ o neslanoj šali.

>> FOTO/VIDEO Ministar Butković najavio početak radova na brzoj cesti za danas u 11:03. Sad je 11:03

Na taj se nedavni događaj na današnjoj sjednici Županijske skupštine osvrnuo nestranački Miodrag Plantak.

– Došao je premijer Plenković i otvorio radove na brzoj cesti. Ne bi to bilo toliko tužno da nismo zapravo znali da ta cesta neće nikud ići i da taj dan nije podignuta optužnica protiv četiri bivša ministra. Dakle, ta je cesta bila samo jeftin PR za HDZ. Znamo da se ta brza cesta neće graditi. Ne znam što bi se moralo dogoditi, vjerojatno se mora promijeniti vlast u Koprivnici – komentirao je Plantak za govornicom.

Predsjednik Županijske skupštine Damir Felak na to je kratko prokomentirao:

– Možda ste u pravu – rekao je i potom se nasmijao.

Ipak, malo duže objašnjenje dao je župan Darko Koren.

– Znate da sam puno života i kredibiliteta uložio u brzu cestu i meni je isto tako dosta više svega toga, no činjenica je da se nešto konačno pomaknulo. Dakle, krivo je bio interpretiran događaj koji spominjete, a na kojem je bio i gradonačelnik Koprivnice. To nije bio početak radova, nitko nije očekivao da će doći bageri, već je to bilo uvođenje izvođača u posao. Dakle, postoji investitor – Hrvatske ceste, postoji izvođač – Kamgrad, postoji i nadzorni inženjer, kao i politika koja to sve kreira. Izvođaču sada treba mjesec ili dva za pripremne radove što uključuje osiguranje smještaja ljudi, dovoz materijala, strojeva, kontejnera, geodetske snimke… Ne može se početi raditi drugi dan. To je bila neopreznost odnosno greškica ministra prometa Butkovića – pojasnio je Koren i dodao da je uvjeren da će radovi početi nakon određenih pripremnih radnji.

>> FOTO: ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Golubić: Naši građani žive sve lošije, Koren: U Županiji sam 20 god na i nikad se nije više radilo

zatvori