Petak, 26. travnja 2024.

Trener Volf nakon turbulentne polusezone Koprivnice: Poslije svake utakmice nama je protivnik čestitao i rekao ‘Hvala što te nam dali bodove’

Iza nogometaša Koprivnice turbulentna je polusezona u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi Sjever.

To potvrđuje i zadnje mjesto na tablici s tek osam osvojenih bodova uz gol razliku od -15. Koprivničanci su u prvih 14 kola upisali dva remija protiv Podravine i dvije pobjede; prvu protiv Podravca, a drugu protiv Papuka, čime nikako ne mogu biti zadovoljni što nam je rekao i trener Koprivnice Goran Volf.

– Rezultati definitivno nisu ono što smo očekivali, niti blizu toga. Nije lijepo biti na posljednjem mjestu, ali ništa, tako je kako je, tražimo izlaz iz krize. Nažalost, igre koje smo pružali nisu popratile rezultate, nisu zaslužile da budemo posljednji. Nakon svake utakmice nama protivnik čestita i kaže “Hvala vam što te nam dali bodove”. Ostali smo tu gdje jesmo, razlog tome je vjerojatno neefikasnost. Stvoriti pet-šest prilika po utakmici i zabiti jednu ili nijednu nije ugodno – naglasio je.

Dodao je da je teško reći što je uzrokovalo najviše problema u igri i što bi trebalo promijeniti, a sve je počelo čudnim odlukama koje su se na štetu Koprivnice donosile prvih 10-ak kola, mišljenja je.

– No dobro, niti to nije problem koliko naša efikasnost. Svi oni koji kuže nogomet znaju da je najteže zabiti gol. Sve se da utrenirati, no onaj trenutak kada loptu treba gurnuti u gol je najteži. Mi to nismo uspjeli i to je naš najveći problem. Imali smo problema i s povredama, prvih pet-šest kola smo igrali bez dva najbolja igrača – Matije Vuića i Marka Radotovića koji su nam glavni igrači prema naprijed, to je bio jedan veliki hendikep. Oni su se vratili, no ušli smo u crnu rupu i eto, tu smo gdje jesmo – objasnio je Volf.

Zbog negativnog rezultatskog niza patilo je fizičko, ali i psihičko stanje igrača. No, atmosfera u svlačionici nakon prvog dijela prvenstva je zadovoljavajuća, otkrio je.

– Čim nema pobjeda, naravno da psiha igrača nije dobra. Svi mi živimo za utakmicu, rezultate i nogomet. Nije jednostavno, dok gubiš, pa se onda digneš, pa pobijediš, pa promašiš 10 mrtvih šansi i opet izgubiš, naravno da to utječe na igrače, trenere, upravu i navijače. Trudili smo se biti pozitivni, s obzirom na situaciju atmosfera je bila dobra, zadovoljavajuća. Da su bile pobjede, sve bi bilo lakše i bolje, no nažalost nije ih bilo puno, ali trudili smo se i trudit ćemo se i dalje – kazao je.

Kratko se osvrnuo i na vlastiti trenerski angažman u klubu koji je, podsjetimo, preuzeo u srpnju.

– Dok gubiš i nemaš pobjede definitivno nije dobro, ne možemo biti zadovoljni našim rezultatima, trener je tu odgovoran i to je to. Tko bi bio zadovoljan dok je na 10. mjestu? – upitao je Volf.

Ipak, odustajanja nema. U klubu tako trenutno analiziraju situaciju i pokušavaju otkriti gdje su i što griješili, odnosno što se može popraviti.

– Nažalost, Koprivnica je klub koji nema svog mecenu, nema čovjeka koji bi došao i rekao “Evo vam nekoliko tisuća nečega i dovedite si igrača kojeg hoćete”. Koprivnica nema tu mogućnost i borit ćemo se s onime što imamo; tražimo mlade igrače koji žele raditi i trenirati. Ne želimo igrače koji dođu na utakmicu pa ih nema, mi smo ti koji puno rade i samo tim radom možemo doći do rezultata – zaključio je.

Spomenimo da Koprivnica proljetni dio prvenstva otvara protiv Radnika iz Križevaca. Križevčani su na vrhu tablice s 33 boda zbog čega će nastavak sezone za Koprivničance biti pravi izazov već od početnog proljetnog kola.

zatvori