Utorak, 26. ožujka 2024.

Trener Podravkašica Babić uoči Koke: Priključit će nam se reprezentativke, polako se vraćamo u normalniji ritam treniranja

Rukometašice Podravka Vegete danas će u Školsko-sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo s početkom u 19 sati ugostiti ekipu varaždinske Koke u sklopu osmog kola 1. Hrvatske rukometne lige za žene.

Iz kluba poručuju da će se na taj način zapravo obilježiti povratak prvenstvenim obavezama s obzirom na to da će igračice ponovno biti na okupu nakon duže reprezentativne pauze zbog nastupa na Europskom prvenstvu.

Dodaju da bez obzira na to što je šest igračica odsutno, ekipa je trenirala i pripremala se za nadolazeće izazove kako u domaćem prvenstvu tako i onim europskim koji su na rasporedu za malo manje od tri tjedna kada Podravka Vegeta igra svoju prvu kvalifikacijsku utakmicu i to u poljskom Lubinu.

Uoči utakmice trener Željko Babić kazao je da su radili najbolje što su mogli.

– Angažirali smo mlađe cure iz druge ekipe da vidimo što one mogu napraviti i koje su njihove sposobnosti. One koje su malo manje igrale dosad imale su priliku za puno više u Sloveniji i Sesvetama. Nastavljamo igrati utakmice jer je to dobro i igračice moraju stalno biti u formi, a u subotu nam slijedi i osmo kolo 1. HRL za žene s Kokom gdje će nam se određeni broj igračica iz reprezentacije priključiti. Polako dolazimo u normalniji ritam treniranja i igranja te želimo što bolje dočekati naše protivnice u kvalifikacijama za Europsku ligu. Mislim da će nam te prijateljske utakmice dati dobru razinu forme koja će nam osigurati optimizam pred važne utakmice koje nas očekuju – kazao je trener.

Spomenimo da su idući tjedan na rasporedu još dvije pripremne utakmice i to sa Siofokom u ponedjeljak te u Ljubljani u srijedu s Krimom.

zatvori