Četvrtak, 18. travnja 2024.

Renesansnom festivalu i Picokijadi 480.000 kuna

Inicijativom Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije manifestacije Renesansni festival i Picokijada dobile su 480.000 kuna.

Iz Službe ureda župana poručuju da je Turistička zajednica kandidirala spomenute manifestacije na javni natječaj za dodjelu sredstava za projekte regionalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2022. iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent, koji je Hrvatska turistička zajednica.

– Inicijativom i zalaganjem županijske Turističke zajednice, koja je prepoznala vrijednost i turistički potencijal ovih manifestacija, svakoj od njih odobrena je financijska potpora u iznosu od 240.000 kuna – dodali su.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren, kao predsjednik Turističke zajednice, jučer je u prisustvu pomoćnice direktora županijske Turističke zajednice Kristine Sočev potpisao ugovore o partnerstvu s organizatorima spomenutih manifestacija, direktorom Turističke zajednice grada Koprivnice Renatom Labazanom i direktorom Turističke zajednice grada Đurđevca Marijom Fučekom, temeljem kojih će se isplatiti odobreni iznosi potpora.

Spomenimo i kako je županijska Turistička zajednica prijavila ukupno pet projekata na navedeni javni poziv, a ove je godine odobrena najveća potpora dosad za Picokijadu i Renesansni festival.

Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
zatvori