Četvrtak, 25. travnja 2024.

Predstavljanje knjige ‘Pjesme od vjetra’ večeras u koprivničkoj knjižnici

Predstavljanje knjige Pjesme od vjetra autorice Ivanke Popijač Vrbanić održat će se večeras u 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice Fran Galović.

U knjižnici govore da je Popijač Vrbanić rođena u Bednji 1953. godine, a umrla je 2019. godine u Zagrebu. Bila je profesorica hrvatskog jezika i književnosti i knjižničarka. Od 1986. godine radila je u Knjižnicama grada Zagreba. Posljednjih 10 godina vodila je knjižnicu u Dugavama kao koordinatorica knjižnice i informatorica. Organizirala je mnogobrojne likovne izložbe, tribine, predstavljanja knjiga i različite aktivnosti vezane uz rad knjižnice u lokalnoj zajednici.

– Bila je član Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu. Od 2004. godine bila je članica Društva prijatelja glagoljice. Više od 15 godina pjevala je u Mješovitom zboru Bašćina koji promiče glagoljaško pjevanje. Bila je ponosni član Hrvatsko zavičajno društvo bednjanskoga kraja i radila je na promicanju bednjanskog govora. Prevodila je sa slovenskog jezika i u izdanju Mozaik knjige objavila niz prijevoda znanstveno-popularnih djela. U glasilu Društva prijatelja glagoljice objavila je pjesme na kajkavskom dijalektu. Njeni putopisi, eseji i pjesme nagrađivani su na mnogim natječajima u Republici Hrvatskoj – dodali su.

Spomenimo da će večeras na predstavljanju o knjizi govoriti Božica Jelušić, Zoran Crnčić izvest će uglazbljene stihove, dok će Katica Rajić Popijač, Sonja Bistrović i Tatjana Vrhovnik govoriti stihove iz zbirke.

zatvori