Utorak, 16. travnja 2024.

Izložba, koncerti, sajam domaćih proizvoda i misna slavlja ovog vikenda očekuju sve posjetitelje Hlebina

U povodu blagdana svete Katarine, koja je nebeska zaštitnica župe i župne crkve u Hlebinama, a slavi se 25. studenoga, Općina Hlebine i Turistička zajednica područja Središnja Podravina pripremili su niz događanja nazvanih Dani svete Katarine u Hlebinama.

Obilježavanje će trajati od petka, 25. studenoga do nedjelje, 27. studenoga 2022. i svi ste pozvani sudjelovati u događanjima koja su pripremljena. Središnje obilježavanje bit će na sam blagdan sv. Katarine, u petak, 25. studenoga kada će u župnoj crkvi sv. Katarine biti slavljena svečana sveta misa u 11 sati, a predslavit će župni vikar iz Molvi, pater Franjo Čolakovac. U poslijepodnevnim satima slijedi niz događanja, a prvo među njima je otvorenje izložbe pod nazivom Kruh naš svagdašnji koju organizira Muzej grada Koprivnice u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama. Otvorenje će biti u 17 sati, a na izložbi će biti predstavljena djela više od 25 umjetnika iz Podravine. U 18 sati bit će sveta misa u župnoj crkvi sv. Katarine koju će predslaviti pater Zdravo Tuba, gvardijan samostana i župnik župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Molvama. U ovoj prigodi će Župni zbor sv. Katarine obilježiti 45. obljetnicu svojeg djelovanja i svojim pjevanjem uveličati misno slavlje. Odmah poslije mise održat će se koncert sakralne glazbe koji će izvesti mladi orguljaš fr. Bonifacije Franjo i sopranistica Natalija Kralj. Ovo će biti prilika za poslušati zvuk obnovljenih hlebinskih orgulja.

Program se nastavlja u nedjelju, 27. studenoga kada će od 10 do 13 sati trajati Katarinski sajam tijekom kojega će na svojim štandovima različite udruge i pojedinci predstaviti svoje domaće proizvode. U 11 sati bit će sveta misa na kojoj će također pjevati župni zbor, a s obzirom na to da u nedjelju počinje advent bit će upriličeno paljenje prve svijeće na adventskom vijencu koji će biti postavljen na otvorenom. Stoga pozivamo sve da dođu ovoga vikenda u Hlebine i uživaju u programu koji je pripremljen povodom blagdana sv. Katarine i da tako svi zajedno krenemo u advent i iščekivanje Božića.

Izvor: Turistička zajednica područja Središnja Podravina
Izvor: Turistička zajednica područja Središnja Podravina
zatvori