Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO/VIDEO Županijski Zavod za hitnu medicinu dobio još jedno vozilo, predstavljena i nova ravnateljica: Znam što bih i kako bi trebalo raditi

Svečano preuzimanje novog vozila hitne medicinske službe i predstavljanje Zlatice Kučko Gudelj, nove ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije, održano je danas ispred prostorija zavoda.

Nova ravnateljica Kučko Gudelj zahvalila je na ukazanom povjerenju.

– Od svih zdravstvenih funkcija ovo je dosta dinamična djelatnost i od početka pripreme za ovaj natječaj osjećam ogromnu odgovornost i strahopoštovanje prema djelatnosti kojom se ova ustanova bavi. Tako ću se ponašati u cijelom svojem mandatu. Inače dolazim iz administrativnog dijela zdravstvenog sustava gdje sam imala priliku upoznati način rada i obveze svih zdravstvenih ustanova, između ostalog i Zavoda za hitnu medicinu. Stoga u teoriji dobro znam što bih trebala raditi i kako bi trebalo raditi – istaknula je.

Nova ravnateljica zahvalila je i Koprivničko-križevačkoj županiji na konstantnom omogućavanju sredstava za osnovno funkcioniranje te ulaganju u opremu i vozila.

– Definitivno su tu i kadrovi u čiju sam se kvalitetu rada uvjerila do sada. I dalje ćemo raditi na kvaliteti njihovog obrazovanja i usavršavanjima kako bismo svi zajedno što bolje obavljali našu primarnu zadaću, a to je biti na usluzi našim pacijentima – kazala je.

Valerija Bartolić, dosadašnja vršiteljica dužnosti ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije, kazala je nešto više o samoj nabavi novog vozila.

Snimio Valentino Štefanek.

– Nabava vozila započela je u studenom 2021. godine, a njegova cijena je malo manja od 1,5 milijuna kuna. Od te svote 920.000 kuna došlo je od decentraliziranih sredstava, s 200.000 kuna sudjelovala je Županija te s još 30-ak tisuća kuna sudjelovali smo s vlastitim sredstvima. Ovo je prvo ovakvo vozilo u Hrvatskoj, ono ima pogon na sva četiri kotača, automatski mjenjač, a ono što je najnovije su powerload nosila koja su na automatski pogon što znači da štedimo naše djelatnike da ne moraju dizati pacijente koji su sve teži i teži – rekla je dosadašnja ravnateljica.

Darko Koren, koprivničko-križevački župan, naglasio je kako svako malo svjedočimo nabavi nove opreme.

Snimio Valentino Štefanek.

– Ovakvo vozilo je osnovni alat i temelj djelatnosti Zavoda za hitnu medicinu. Prije svega pozdravljam novu ravnateljicu koja je bila odabir onih koji o tome odlučuju i ne sumnjam da je taj odabir pravi. Ona to nije rekla zbog svoje skromnosti ili se nije sjetila, ali je pred završetkom poslovnog studija menadžmenta u zdravstvu. Smatramo da će njezine kompetencije zadovoljiti sve ono što ta funkcija iziskuje – poručio je župan.

Koren se uz to zahvalio doktorici Bartolić na obavljanju vršiteljice dužnosti ravnatelja.

– Cjelokupni zdravstveni sustav ove županije promatramo kao cjelinu i mislimo da tu nema nikakvih prijepora. O samom zavodu smatram da smo već dovoljno toga rekli; smatram se da puno ulaže u taj sektor. Prosječna starost vozila u Zavodu za hitnu medicinu je dvije do tri godine, vjerujte mi da to nema ni jedan zavod u Hrvatskoj. A kada tome dodamo da je danas zavod dobio prvo ovakvo vozilo u Hrvatskoj, onda to samo po sebi govori koliko svi zajedno skrbimo i dajemo da bi pružili nivo zdravstvene zaštite koji je potreban našem stanovništvu – zaključio je Koren.

zatvori