Petak, 27. siječnja 2023.

FOTO: UŽIVANCIJA NA LEDU Počelo postavljanje klizališta, Ostriž: Iduće godine selimo ga na Trg bana Josipa Jelačića

Koprivnički mali i veliki klizači i klizačice uskoro će doći na svoje, danas je počelo postavljanje velikog klizališta u Ulici Đure Estera.

Riječ je o klizalištu na zelenoj površini pokraj crkve Svetog Nikole biskupa koje će biti površine od oko 450 kvadratnih metara i koje će se u sklopu programa Koprivničke bajke nadopunjavati na Srednjovjekovni božićni sajam koji će se, kao što je to već svima poznato, odvijati nekoliko metara dalje – na Trgu dr. Leandera Brozovića. Posebna atrakcija klizališta bit će i 40 metara dugačka izdvojena staza.

>> FOTO: KOPRIVNIČKA BAJKA Zasjat će 50.000 lampica, a ‘bućkat’ ćemo se u srednjovjekovnom jacuzziju i trčati u kostimima, Jakšić: Imamo nikad veći božićni program

Kako nam je to pak rekla zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, klizalište će na spomenutoj lokaciji ove godine biti postavljeno po prvi i zadnji put.

– Imamo dovoljno prostora dok se ne završi novi Trg bana Josipa Jelačića na kojem će biti sva infrastruktura predviđena za klizalište. Po zadnji put će ove godine biti postavljeno izvan glavnog gradskog trga – otkrila je.

Spomenimo da klizalište s radom počinje 3. prosinca u 17 sati uz prigodan program i bit će otvoreno sve do 8. siječnja iduće godine. Radno vrijeme će mu biti od ponedjeljka do petka od 12 do 21 sat, a subotom i nedjeljom od devet do 22 sata. Sat klizanja je 10 kuna, dok najam klizaljki veličine od 26 do 46 iznosi dodatnih 10 kuna.