Subota, 20. travnja 2024.

FOTO: PREDSTAVLJEN PODRAVSKI ZBORNIK Čimin: Po prvi put podržalo nas je Ministarstvo kulture, Zbornik je postao nacionalno važna publikacija

Novi Podravski zbornik predstavljen je danas u Galeriji Mijo Kovačić.

Riječ je o 48. izdanju koje je tiskano u 600 primjeraka, a posvećeno je Ivanu Lackoviću Croati.

Robert Čimin, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice i glavni urednik Podravskog zbornika, naglasio je kako je zbornik financiran iz čak 19 različitih izvora. Čimin je naglasio kako je uz podravske gradove i brojne općine po prvi put izdavanje zbornika podržalo i Ministarstvo kulture i medija što pokazuje da je Podravski zbornik postao nacionalno važna publikacija od javnog interesa.

– Posljednjih nekoliko godina možda nam se čini da posvećujemo zbornik nekakvim tmurnim temama, međutim opet imamo tu sreću da su se zaredale neke važne obljetnice, a da naslovnicu krase ili doajeni kiparske umjetničke škole ili hlebinske škole. Ove godine odlučili smo se za Ivana Lackovića Croatu – rekao je Čimin.

Snimio Valentino Štefanek.

Naglasio je kako je ove godine u zborniku 25 radova, 11 priloga, 10 članaka, tri književna priloga i tradicionalne Podravske kronike.

Dodajmo kako su uz Čimina na predstavljanju sudjelovali Vesna Peršić Kovač, izvršna urednica, i Ksenija Krušelj, autorica jednog priloga. Predstavljanju publikacije među ostalima prisustvovali su i Mišel Jakšić, gradonačelnik Grada Koprivnice, njegova zamjenica Ksenija Ostriž i pročelnica Ana Mlinarić.

Za umjetnički dio pobrinuli su se učenici Umjetničke škole Fortunat Pintarić.

zatvori