Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Podravkašice odigrale pripremnu utakmicu s Krimom, sutra prvenstveno gostovanje u Bjelovaru

Rukometašice Podravka Vegete nastavile su niz pripremnih utakmica pa su tako jučer otputovale u Ljubljanu gdje ih je dočekao Krim Mercator.

U koprivničkom klubu govore da je Krim ekipa s kojom su se Podravkašice u ovoj sezoni susrele već nekoliko puta i koja nastavlja sa svojim izazovima u Ligi prvakinja jednako kao što se Podravka priprema za nadolazeće treće pretkolo kvalifikacija koje je na rasporedu 4. prosinca u Lubinu.

– Iako je ekipa Krima na poluvrijeme otišla s tri pogotka prednosti i rezultatom 17:14, tu je prednost domaća ekipa ostvarila u posljednjim minutama prvog dijela jer je borba tijekom poluvremena bila ravnopravna. U drugom poluvremenu rukometašice Podravka Vegete su podigle intenzitet i pokretljivost u obrani te se u prvih 10-ak minuta drugog dijela prednost s poluvremena domaće ekipe istopila, a nakon toga odlaze Podravkašice do plus tri. Do 50. minute vodila se i dalje čvrsta borba za svaku loptu i svaki pogodak, a nakon toga uslijedile su tehničke pogreške na obje strane. Domaća ekipa je u susretu ipak malo bolje iskoristila svoje prilike i izdržala ritam do kraja te na kraju slavila 31:27 – poručili su iz kluba.

Trener Podravkašica Željko Babić pritom je dao priliku svim igračicama iz zapisnika te su kako obrambeno tako i napadački opravdale ukazano povjerenje. Najviše pogodaka u redovima Podravka Vegete ostvarile su Guskić i Barišić, svaka po šest, a pridružila im se i Šimara s pet postignutih pogodaka. U redovima domaće ekipe najviše su poentirale Stanko i Dimitrieva, svaka po pet pogodaka.

Spomenimo i da Podravkašice sutra igraju sedmo kolo Prve hrvatske rukometne lige za žene na gostovanju s Bjelovarom. Utakmica će se igrati u Dvorani europskih prvaka u 18:30.


Podravka Vegeta: Tucaković (1), Bešen(4+1);Zadravec 2, Turk 1, Vuković 1, Stelmakh 2, Popović, Guskić 6, Kalaus L. 3, Šenvald,Kalaus D. 1, Mrđen, Barišić 6, Šimara 5. Trener:Željko Babić

Krim Mercator: Risović, Arenhart:Radosavljević 3, Stanko 5, Abina 1, Žabjek, Dimitrieva 5, Klemenčić 1, Miklić, Ljepoja 4, Varagić 4, Lazović, Kovarova 2, Rosiak 4, Marković 1, Svetik 1. Trener: Dragan Adžić.

Sedmerci: Krim Mercator 4/5 Podravka Vegeta 7/7

zatvori