Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Održana Večer Paje Kanižaja, ravnateljica Vuljak: Pajo bi bio ponosan na književnu večer prepunu dobrih vibracija

U sjećanje na Paju Kanižaja Osnovna škola Mihovil Pavlek Miškina sinoć je u suradnji s Općinom Đelekovec organizirala već tradicionalnu Večer Paje Kanižaja.

I ove godine, kao i prijašnjih, škola je ugostila učenike i učitelje Osnovne škole Braća Radić, a posebno je lijepo bilo što su večer ove godine upotpunili i učenici i učitelji Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, škole koju je sam Pajo polazio od drugog razreda osnovne škole.

Središnji dio večeri bio je prezentacija zbirke pjesama mlade pjesnikinje Une Bebek, učenice 7. razreda Osnovne škole Braća Radić. O zbirci su govorile njezine učiteljice Ines Turk i Ivana Pintarić, a okupljenima se predstavila i sama Una.

– Prekrasni stihovi koji teku iz ove mlade autorice objedinjeni su u zbirci “Srce mi se smije”, a svi okupljeni na jučerašnjem događaju zaista su mogli uživati u ljepoti pisane riječi Une Bebek. Ona je dobitnica mnogih nagrada na literarnim natječajima i obožava čitati i pisati. Unine su stihove izgovarali učenici njezine škole, zatim učenici iz Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski te iz škole domaćina, Osnovne škole Mihovil Pavlek Miškina – poručila je ravnateljica đelekovečke škole Sonja Vuljak.

Program je nastavljen krasnoslovljenjem Pajinih stihova učenika svih triju škola, a na samom kraju đelekovečki učenici 5. razreda izveli su Pjesmu za Paju koju su samostalno osmislili. Prisutne su pozdravili i ravnatelji dviju koprivničkih osnovnih škola koji su ovu večer uveličali svojim dolaskom.

Prostor nove vatrogasne sale bio je premalen za sve posjetitelje, a uređenje i dekoracije osmislila je učiteljica likovne kulture u đelekovečkoj školi Antonia Sirutka. U organizaciju domjenka bile su uključene i članice Društva žena Đelekovec.

– I sam bi Pajo bio ponosan na ovu književnu večer, prepunu njegovih stihova i dobrih vibracija! – zaključila je ravnateljica Vuljak.

zatvori