Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Nova berba medalja Ronilačkog kluba Šoderica: U našim prostorijama gotovo da više nema mjesta za sve pehare i nagrade

Berbu medalja imali su mladi članovi Ronilačkog kluba Šoderica iz Koprivnice na 30. pojedinačnom i ekipnom juniorskom prvenstvu u plivanju perajama i brzinskom ronjenju.

Iz kluba su poručili da se natjecanje održalo 12. i 13. studenog na bazenima Kantrida u Rijeci, a osim prvenstva ujedno je održan i Nevera finswimming cup.

Na natjecanju je sudjelovalo 10 klubova iz cijele Hrvatske, a Koprivničance su predstavljali Dora Bradić, Ljupka Patrčević Lončarić, Rea Vuk, Isabella Victoria Švegović, Paula Široki, Petar Treščec, Tin Treščec, Petar Koluder, Leo Bradić, Viktor Lovreković i Mihael Šestak.

– Tin Treščec u kategoriji mlađih juniora osvojio je broncu u utrkama na 400, 800 i 1.500 metara monoperajom. Viktor Lovreković u kategoriji mlađih juniora osvojio je zlato u utrkama na 50, 800, 400, 100, 200 i 1.500 metara monoperajom. Leo Bradić u kategoriji juniora osvojio je zlato u utrkama na 100 i 400 metara u kategoriji brzinsko ronjenje te 50 metara u kategoriji apnea. Osvojio je i srebro u utrci na 1.500 metara monoperajom te broncu u utrkama na 400 i 200 metara stereo perjama – poručili su iz kluba.

Mlađe juniorke u sastavu Dora Bradić, Ljupka Patrčević Lončarić, Rea Vuk i Isabella Victoria Švegović osvojile su drugo mjesto u štafeti četiri puta 50 metara stereo perjama. Mlađe juniorke u sastavu Dora Bradić, Ljupka Patrčević Lončarić, Paula Široki i Isabella Victoria Švegović osvojile su broncu u štafeti četiri puta 100 metara monoperajom. Juniori u sastavu Tin Treščec, Petar Koluder, Leo Bradić i Viktor Lovreković osvojili su pak zlato u štafeti četiri puta 100 metara stereo perjama mix.

Zlatom su se okitili i juniori u sastavu Petar Koluder, Leo Bradić, Dora Bradić i Paula Široki. Brončanu medalju osvojile su mlađe juniorke u sastavu Ljupka Patrčević Lončarić, Isabella Victoria Švegović, Tin Treščec i Viktor Lovreković u štafeti četiri puta 50 metara monoperajom mix.

Još dvije bronce o osvojili su koprivnički natjecatelji i to juniori u sastavu Petar Treščec, Leo Bradić, Dora Bradić i Rea Vuk te mlađe juniorke Ljupka Patrčević Lončarić, Isabella Victoria Švegović, Tin Treščec i Viktor Lovreković.

– Ukupno mlađi juniori i mlađe juniorke su treći u Hrvatskoj, klupski su također treći, dok su juniori osvojili prvo mjesto, a klupski su zauzeli četvrto mjesto u Hrvatskoj – istaknuli su u klubu.

Što se tiče rezultata Nevera cupa, Mihael Šestak u kategoriji seniora osvojio je srebro u utrkama na 100 i 200 metara monoperajom te broncu u utrkama 50 metara monoperajom, odnosno 50 metara stereo perajama i 100 metara brzinskog ronjenja.

Iz kluba su dodali kako su oboreni i državni rekordi pa je tako Viktor Lovreković oborio mlađe juniorske rekorde u utrkama na 400, 200 i 1.500 metara i juniorski rekord na 1.500 metara monoperajom, dok je Tin Treščec oborio kadetske rekorde na 800 i 1.500 metara monoperajom.

– Rezultati samo potvrđuju koliko je zahvalno raditi s mladima i s djecom jer iznenađujuće brzo postižu odlične rezultate, stječu radne navike na treninzima, razvijaju svoje tijelo i pobjednički duh, a time potiču i one najmlađe koji su tek počeli trenirati. Imamo samo jedan mali problem. U prostorijama Kluba Šoderica gotovo da više nema mjesta za sve osvojene pehare i nagrade, ali naći ćemo negdje još mjesta za nove police – zaključili su.

zatvori