Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Na Martinjskoj špelanciji prikupljeno 16.300 kuna za Udrugu invalida, Mačković: Dobro će nam doći za gorivo i održavanje vozila

Na 15. Martinjskoj špelanciji od donacija je prikupljeno 16.300 kuna.

Stoga je danas ispred Županijske uprave upriličena simbolična primopredaja spomenutih sredstava Miroslavu Mačkoviću, predsjedniku Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije.

Kristina Sočev, pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, kazala je da je manifestacija bila i više nego uspješna. Napomenula je kako zna da se ovim sredstvima neće riješiti svi problemi udruge, ali se nada da će im ovakva pomoć sigurno dobro doći.

To je potvrdio i sam Mačković koji je zahvalio na donaciji.

– Župan i njegov tim sastavili su subvenciju prijevoza građana na području županije. Mi pokušavamo biti onaj dio koji će nepokretne osobe s invaliditetom dovesti od točke A do točke B i to one koji ne mogu pratiti autobusne linije koje je župan omogućio. Cijena goriva i održavanja vozila nešto je što uvijek predvidimo, ali takvi su dani, cijene divljaju i ova pomoć je i više nego dobrodošla – istaknuo je Mačković.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren podsjetio je da je Martinjska špelancija manifestacija koja je imala višestruki karakter.

– Prvo, tu je onaj temeljni turistički dio promocije običaja ovog kraja, promocije vinogradarstva i vinarstva kao jednog izrazito progresivnog sektora unutar poljoprivrede koji je napredovao. Ta priredba imala je i humanitarni karakter. Nije to sad jedan veliki iznos, ali za udrugu ovakvog karaktera mislim da je lijepa pomoć – zaključio je župan.

zatvori